Aanvullende annuleringsvoorwaarden voor de oppas

 

De annuleringsvoorwaarden zijn een aanvulling op de algemene voorwaarden en de privacystatement

Annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing op alle oppasafspraken die gemaakt worden. Een oppasafspraak is geldend als de oppas zich aanmeldt voor een oppasverzoek. 

Annulering losse oppas-afspraken

 1. Een annulering van de oppas-afspraak door de oppas, anders dan bij ziekte, is tot 48 uur voor de aanvang van de oppas-afspraak kosteloos.
   
 2. Een annulering van de oppas-afspraak door de oppas door ziekte, dient minimaal 4 uur voor aanvang van het oppassen plaats te vinden, zodat De Oppaslijn nog een vervanger kan zoeken. 

Annulering vaste oppasdagen/reeks oppasdagen

Vaste terugkerende afspraken/reeks oppasafspraken worden voor minimaal 3 maanden ingepland door De Oppaslijn in het systeem van De Oppaslijn. 
De reeks treedt in werking als de klant de oppas heeft gekozen. 

 1. Als de oppas zich aanmeldt voor vaste terugkerende afspraken/ een oppas reeks dan gaat de oppas ermee akkoord om minimaal 3 maanden actief te zijn bij dit gezin
   
 2. Het annuleren van een oppas reeks (wekelijks terugkerende dagen) is mogelijk, indien er een maand opzegtermijn in acht genomen wordt door het Gezin en de Oppas. Zodat beide partijen de kans krijgen om een vervangende oppas te vinden/een vervangend gezin te vinden. 
   
 3. Opzeggen van een oppas reeks (wekelijks terugkerende dagen) kan per Whatsapp of e-mail en mondeling aan de klant. Vanaf het moment van opzeggen gaat de maand opzegtermijn in. De oppas is verplicht om deze maand uit te werken. 

 

Sancties bij niet naleven van deze overeenkomst

Als deze overeenkomst niet wordt nageleefd, kunnen wij overgaan tot een financiĆ«le sanctie die minimaal 150 euro zal bedragen. 

Onder het NIET naleven van deze overeenkomst wordt verstaan:

1. Het niet in acht nemen van de maand opzegtermijn

2. Terugtrekken/annuleren van oppas sessies met dit gezin, nadat je deze overeenkomst getekend hebt.

3. Het aanmelden voor een oppasverzoek en vervolgens toch niet willen als je gekozen bent. De aanmelding zorgt ervoor dat deze overeenkomst geldend is. 

4. Zonder overleg met de Oppaslijn, andere afspraken met je oppasgezin maken.