Tips om met je kinderen te doen als het regent

 

Als je op dit moment naar buiten kijkt, wordt je niet echt vrolijk. De regen komt met bakken uit de lucht en dat terwijl het laatste vakantieweekend voor de deur staat. Hoe zorg je er nu voor dat je kinderen niet de hele dag achter de tablet belanden? Wij delen een paar leuke tips die je dit weekend met je kinderen kunt doen. 

1. Bouw een tentenparadijs

Buiten in de tuin kamperen willen we nu even afraden, maar binnen kun je zeker aan de slag met een hut of een tent. Zoek alle dekens en stoelen bij elkaar om een fantastische hut te bouwen. Of haal nog een keer de tent van zolder om deze op te bouwen in de woonkamer. Vervolgens is het tijd voor de fantasie van je kleintje om er een fantastisch kasteel met slotgracht van te maken of een feeënhuis in een feeënbos. Plezier gegarandeerd! En anders heb je een fijn plekje voor een stiekem dutje. 

2. Ga op speurtocht in eigen huis

Hoe houd je je kinderen bezig en heb je ook een momentje voor jezelf? Door ze aan de slag te laten gaan met het maken van een speurtocht voor jou!  Laat ze een schat verstoppen en ondertussen een routekaart maken die jou door het huis leidt op weg naar de schat. Neem vervolgens uitgebreid de tijd om op zoek te gaan naar de schat en sla eens verkeerd af. Plezier gegarandeerd. 

3. DIY escape room

Een escape room hoef je niet alleen op locatie te doen, maar dit kun je ook zelf maken. Op internet vind je enorm veel leuke ideeën om met weinig materialen je eigen kinderproof escape room te bouwen. Kijk bijvoorbeeld eens op een website zoals Pinterest. Hier haal je zeker inspiratie uit. 

4. Houd een high tea en bak je eigen lekkernijen

Wie houdt er nu niet van een heerlijke high-tea? Het is niet alleen lekker om te eten, maar ook om te maken. Haal wat lekkere baxmixen in huis en ga samen met je kinderen aan de slag. Eerst de gebakjes in de oven en tijdens het wachten kun je alvast de tafel mooi dekken. Pak jullie mooiste servies erbij en dek de tafel mooi met bijvoorbeeld een kaarsje en een bloemetje. Als je nog tijd over hebt, kunnen jullie je ook op je allermooist kleden. Iets wat goed past bij een high-tea. Misschien zelfs allemaal een hoed op? Daarna is het tijd om aan tafel te gaan en vergeet natuurlijk de thee niet!

5. Bordspelletjes

Als je geen zin hebt in extra moeite, dan kun je altijd weer terugvallen op de bordspellen! Want er gaat niets boven een gezellig middagje mens-erger-je-niet of Monopoly, toch? 

Dus, misschien is zo een regenachtig weekend toch niet zo vervelend, als je zoveel leuks te doen hebt! Geniet ervan.