Belastingaangifte doen over 2022

Het is tijd om de belastingaangifte inkomstenbelasting over 2022 te doen! Deze aangifte gaat over alle inkomsten uit 2022, dus ook je inkomsten uit oppassen via De Oppaslijn. Wij beantwoorden de meest gestelde vragen rondom de belastingaangifte. Lees daarom snel verder en regel je belastingaangifte in een handomdraai.

Ben ik in loondienst van De Oppaslijn?

Nee, je bent niet in loondienst van De Oppasllijn. Dat komt omdat jij als oppas via De Oppaslijn oppast bij ouders thuis. Oppassen via De Oppaslijn valt onder de ‘Regeling dienstverlening aan huis’ en daarom is er dus geen dienstverband. Omdat er geen dienstverband is, krijg je vanuit De Oppasslijn ook geen loonstrookjes en jaaropgaven.

Waar moet ik mijn oppasverdiensten via De Oppaslijn opgeven?

Voor oppassen via De Oppaslijn gelden er andere regels bij het doen van een belastingaangifte. Dit komt omdat oppassen onder de ‘Regeling dienstverlening aan huis’ valt. Jouw oppasverdiensten via De Oppaslijn geef je op in de categorie ''inkomsten uit overig werk''.

LET OP: Pas je naast De Oppaslijn ook elders op of heb je een ander inkomen dat óók in de categorie ‘’inkomsten uit overig werk’’ werkzaamheden vallen? Tel in dat geval alle totale ‘inkomsten uit overig werk’’ bij elkaar op en vul dit bedrag in bij je belastingaangifte.

Waar vind ik mijn totale oppasverdiensten via De Oppaslijn van 2022?

Deze heb je van ons via de mail ontvangen. Dit totaalbedrag kun je invullen bij je belastingaangifte. 

Aan de slag!

Na deze vragen is de volgende stap om aangifte te doen bij de Belastingdienst. Dit kun je online doen via Mijn Belastingdienst of met de aangifte-app. Good luck! 

 

Foto door Christin Hume via Unsplash