Het is lente! Tijd om naar buiten te gaan

Heerlijk, het lekkere weer begint weer en de lente is officieel aangebroken! Tijd om weer meer tijd buiten door te brengen met het gezin. Heb jij echt geen idee meer wat je nog kunt doen? In deze blog delen we 5 leuke buitenactiviteiten voor het hele gezin, zodat jullie je geen moment hoeven te vervelen in de buitenlucht. 
 

Onze 5 originele buitentips


1. Ontdek nieuw leven met de lammetjesroute

Foto door Rod Long via Unsplash 


Als je aan de lente denkt, denk je natuurlijk ook aan alle lieve nieuwe wezentjes die geboren worden. Ga daarom met je gezin op pad en vind alle lammetjes langs de lammetjesroute. 

Stichting natuurmonumenten heeft op verschillende plekken in Nederland lammetjesroutes uitgestippeld. Dit zijn wandelingen van maximaal 2 kilometer waarbij je schapen én hun lammetjes in het wild kunt spotten. Neem dus jullie verrekijker en avonturiers mee en ga op pad. 
 

Picknicken in de natuur


Deze tip sluit mooi aan op onze andere tip. Want hoe leuk is het om te gaan picknicken met uitzicht op rondspringende lammetjes? Mocht je het liever dichter bij huis zoeken, dan is een picknick in het plaatselijke park ook erg leuk. Onder de bloesembomen kun je met het hele gezin genieten van jullie lunch of brunch. 

Extra leuk! Met deze tip kun je de lokale ondernemers steunen door een heerlijke lunch to-go af te halen. Dat maakt het pas echt een feestje! 
 

Start een moestuin of bloementuin

Foto door Sigmund via Unsplash 

Koop samen zaadjes en creëer jullie eigen moestuin. Willen jullie deze zomer genieten van tomaatjes uit eigen tuin? Dan is het nu het ideale moment om ze te zaaien en te verzorgen. Maak er samen met je kinderen een projectje van. 

Tip: De Albert Heijn heeft weer de Moestuinmaatjes bij €15,00 aan boodschappen. Verzamel ze zelf of vraag mensen in de buurt om ze voor jullie te sparen. 

Houden jullie meer van mooie bloemen in jullie tuin, zoals je eigen zonnebloemen? Dan kun je natuurlijk ook altijd bloemenzaadjes zaaien. 

Leestip: willen jullie de moestuin goed aanpakken? Lees dan onze blog over het starten van een kindvriendelijke moestuin. 

Regent het? Ga op autospeurtocht!

Foto door N. via Unsplash 

Helaas, kunnen we met het wisselvallige weer in Nederland niet garanderen dat het altijd lekker weer is. Daarom hebben we ook een hele leuke tip voor regenachtige dagen. Namelijk de autospeurtocht! Stap met het hele gezin in de auto en ontdek een nieuwe omgeving. Onder het rijden worden er allemaal vragen gesteld die jij met het gezin kan beantwoorden. Zo wordt de autorit een ware speurtocht. 

Buurt schoonmaken

Foto door Ben Wicks via Unsplash Het is voor iedereen fijn om in een schone buurt te wonen, maar helemaal voor jouw kinderen. Het speelt toch wat fijner in een omgeving zonder zwerfafval. Daarnaast is het leuk om samen met je kinderen een klein steentje bij te dragen aan een schonere leefomgeving. 

Als jij jouw buurt aanmeldt bij Supporter van schoon ontvang je je eigen schoonmaakpakket, zodat je de buurt een upgrade kan geven. Verzamel nog wat meer kindjes of ga met je eigen gezin aan de slag. 

Liever een oppas boeken?

Heb je in de meivakantie minder tijd, maar wel kinderen die er graag op uit gaan? Je kunt bij De Oppaslijn gratis en vrijblijvend een oppas aanvraag doen. Onze oppassers staan graag voor jou en je gezin klaar!