Toerist in eigen land tijdens een dagje weg met je gezin

 

Ben jij het zat om dit weekend wéér naar het bos te gaan? Ken jij elke boom en elk pad al en ben je op zoek naar een leuk dagje weg met je gezin? Hang dan eens lekker de toerist uit in eigen land. Er zijn prachtige, toeristische plekken in Nederland die je nu helemaal voor jezelf hebt. Een bijzondere ervaring voor het hele gezin! In deze blog delen we 5 plekken die echt een bezoekje waard zijn. En het grootste voordeel? Ze zijn gratis te bezoeken!

De Zaanse Schans is een ideaal dagje weg met het gezin

Waan je even in het Nederland van de vorige eeuw en loop tussen de indrukwekkende molens en langs het water. Onderweg zie je verschillende winkeltjes uit grootmoeders tijd. Stap even binnen in de geschiedenis en koop bijvoorbeeld Oud Hollands snoep om onderweg op te eten. 

Binnen een paar uurtjes heb je het hele gebied bekeken. Een echte aanrader dus voor een dagje weg met het gezin. 

Het Venetië van het Noorden

Foto door Lucas Doddema via Unsplash

De auto laat je al vroeg staan, want in Giethoorn doe je alles lopend of per boot! Daarom wordt Giethoorn ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Normaal gesproken is Giethoorn een enorm populaire plek en vaar je in de file door de grachten. Nu is het echter enorm rustig in Giethoorn en daardoor kun je extra genieten van de schoonheid van dit dorpje en het naastgelegen natuurgebied. Huur samen met je gezin een fluisterbootje en laat je door het water meevoeren langs prachtige huizen, weidse uitzichten en koeien.  Je kijkt je ogen uit vanaf het water. 

Pracht en praal op De Veluwe

Foto door Orlando Jousset op Unsplash

Een ideaal alternatief voor het bos om de hoek. De Veluwe is in ieder jaargetijde prachtig, maar de lente en de herfst spannen toch wel echt de kroon. In de lente staat alles in bloei en in de herfst kijk je je ogen uit door de gevarieerde herfstkleuren. 

Ga dus heerlijk wandelen op de Veluwe en plak er meteen een picknick achteraan. Neem wat lekkere dingen mee en laat je kinderen een plekje kiezen om te gaan zitten. Dat wordt nog best moeilijk, omdat je iedere 50 meter in een totaal andere omgeving zit. Van grote zandvlaktes, tot bos, tot heide, de Veluwe heeft vele gezichten. 

Als de prachtige omgeving nog niet genoeg reden was om te gaan, dan halen de dieren je misschien wel over! Op de Veluwe kun je wilde herten en zwijnen spotten. Ideaal dus voor kleine Freek Vonkjes. 

Uitwaaien bij Scheveningen strand

Een groot, weids bijna leeg strand. Dat vind je nu bij Scheveningen strand. Een ideale plek dus om lekker uit te waaien met het hele gezin. Neem een vlieger mee en kijk wie hem het hoogst de lucht in krijgt. 

Liever naar de golven kijken? Ook de pier ligt er nu verlaten bij dus je kunt helemaal naar het voren lopen om uit te kijken over de grote, opspattende golven. Wat een prachtige aanblik. 

Texel in een dag

Foto door Precious Madubuike op Unsplash

Wist je dat je ook in één dag op en neer naar Texel kunt? Ja, echt! Dat is pas echt een bijzonder dagje weg met je gezin. Pak in de vroege ochtend al het veerpont naar Texel en krijg direct een heerlijk vakantiegevoel. Zodra je op Texel aankomt, waan je je in een andere wereld. Overal waar je kijkt zie je water en zee. Je bent op mini-vakantie. 

Rijd met je auto rond en geniet van de omgeving of ga samen met je kinderen op zoek naar de rode vuurtoren die overal bovenuit steekt. Kunnen jullie hem vinden? 

Liever een stadje in? Rijd naar De Koog en slenter door de knusse straatjes en neem een koffie to-go en een lekkere oliebol. 

Een dagje Texel is behoorlijk de moeite waard en slechts 20 minuten varen. Je kunt de hele dag op Texel blijven en 's avonds om 21:30 het laatste veerpont terugpakken. Je bent er echt even een dag uitgeweest. 

Een dagje weg in coronatijd

In deze periode is het iets lastiger om een leuk dagje weg met je gezin te organiseren. Gebruik deze periode in je voordeel en ga op bezoek bij onze toeristische trekpleisters. Ze zijn nu heerlijk rustig en bieden je een totaal nieuwe ervaring.