De leukste herfstknutsels
 

De herfst is alweer begonnen, wat inhoudt dat de knutsel materialen buiten voor het oprapen liggen. Denk aan bladeren, stokken, kastanjes en eikels, je kunt het allemaal gebruiken. Wij hebben voor jou de leukste herfstknutsels bij elkaar gezocht, die je allemaal kunt maken door middel van de natuur. Het is namelijk hartstikke leuk om met je (oppas)kinderen lekker naar buiten te gaan en van allerlei materialen te gaan zoeken. Zo doe je wat creatiefs en geniet je tegelijkertijd lekker van de buitenlucht. Benieuwd naar alle knutselwerkjes? Lees dan vooral verder! 

 

 

Stempelen

Maak je eigen kunstwerk door van alles op een blaadje te stempelen. Je hebt geen kwasten of plastic stempels nodig, je kunt gewoon de natuurlijke materialen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een mooi blad, hier kun je super mooie stempels mee maken. Doe er wat verf op en stempelen maar!

 

Spinnetje van kastanje

Spinnen horen toch wel een beetje bij dit seizoen, en je kunt er ook op een creatieve manier een maken. Gebruik een kastanje als lichaampje, en ijzerdraad als de poten. Om het ijzerdraad kun je kralen rijgen, waardoor het een hele vrolijke spin wordt. 

 

Paddenstoelen

Wat heel leuk is als decoratie is om eikels te schilderen als paddenstoelen. Plak deze op een tak met allemaal blaadjes eromheen en voilĂ , je zelfgemaakte herfststukje. 

 

 

Herfstmonster

Met hetzelfde idee als de spin van een kastanje kun je ook je eigen herfstmonster maken. Gebruik weer een kastanje, eikel of dennenappel als lichaampje en verzin zelf de rest eromheen. Je kunt bijvoorbeeld poten maken van van allerlei materialen, je kunt het zo gek niet maken!

 

Eikel tolletjes

Heel simpel, maar ook heel leuk is het om een tolletje te maken van eikeltjes. Prik een korte satĂ© prikker in de eikel op de plek waar het dopje heeft gezeten. Dit kan soms een beetje lastig zijn dus doe hier wel voorzichtig mee. Nu is je tolletje eigenlijk al klaar, alleen is het misschien nog een beetje saai. Je zou de eikel nog kunnen kleuren met leuke markers. 

 

Kastanje egeltje

Deze zelfgemaakte egeltjes zijn hartstikke schattig! Steek 4 cocktailprikkers in de kastanje als pootjes, knip deze dan ook kort anders ziet het er een beetje gek uit, en maak met een marker een gezichtje op de kastanje. Je hoeft dan alleen nog maar de stekeltjes te maken, en dit kun je doen door middel van een stuk bolster. 

 

 

Verven met eikels

Op deze manier kan iedereen een kunstwerk maken. Plak een velletje papier in een doos, en doe er een paar klodders verf op. Doe de eikels in de doos en schudden maar. Het eindresultaat is altijd mooi, en het is super leuk en eenvoudig om te doen. 

 

 

Bladpoppetjes

Met een beetje fantasie kun je je eigen poppetjes maken door middel van blaadjes. Versier als eerst een wc rol met verf en van allerlei diverse andere dingen die de kinderen erop willen plakken. Teken op een mooi blad een gezichtje, of plak er bijvoorbeeld wiebeloogejs op. Plak het blad op de wc rol. Tot slot kun je Chenilledraad aan de achterkant van de wc rol plakken, die als armpjes en beentjes dienen.