De leukste kerstknutsels

 

 

 

 

Kerst is een thema waarmee je van allerlei leuke dingen kunt doen, en zeker ook als het om knutselen gaat. In dit blog geven we je genoeg inspiratie voor alle leuke kerstknutsels. Van kerst decoratie voor in je huis tot leuke, persoonlijke kerstkaartjes voor opa en oma. Kijk snel verder en kies welke knutsels jij en je (oppas)kindje graag willen maken. 

 

 

 

 

Dennenappel kerstboompjes

Je kunt met een dennenappel een superleuke miniatuur kerstboom maken. Als eerste verf je de dennenappels (wanneer ze helemaal droog zijn) groen. Met pompons, kraaltjes en glitters kunnen je superleuke versieringen in de boom maken. Vervolgens plak je de kerstboom op een kurk, en geef je het een leuk plekje in je huis. 

 

 

Kerstfiguren knutselen met wc rollen

Wat je wel niet allemaal met wc-rollen kunt doen! Bij dit knutselwerkje gaan we er rendieren, sneeuwpoppen en kerstmannen van maken:

  • Voor een rendier doe je bruin papier om de rol. Maak een leuk gezichtje, met natuurlijk een rode neus, en gebruik takjes al gewei.
  • Wanneer je een sneeuwpop wil maken heb je wit papier nodig. Plak er knoopjes op, maak met oranje papier een wortel als neus en verder kun je de ogen en de mond zelf tekenen. Als extra toevoeging kun je nog oorwarmers maken voor de sneeuwpop. Dit die je door pompons bovenaan aan de zijkant te plakken, en verband ze met een dun stukje papier.
  • Als laatste de kerstman. De eerste stap is rood papier doen om de wc rol, en doe vervolgens bovenaan een stukje wit papier waar het gezichtje op komt. Om het witte papier kun je met watten een baard maken. Met zwart papier of draad maak je een riem, en de kerstmuts mag natuurlijk niet ontbreken.

 

 

 

Kerst sterren/sneeuwvlokje

Voor deze leuke decoratie heb je ijsstokjes nodig. Plak 3 of 4 ijsstokjes op elkaar in de vorm van een ster/sneeuwvlokje. Wanneer deze goed vastzitten kun je het gaan versieren. Je kunt dit doen met kralen of glitters, maar ook met stickers en verf.

 

Kerstslinger

Print voor je (oppas)kinderen een aantal leuke, kleine kersttekeningen uit die ze mooi kunnen inkleuren. Je kunt dit ook meerdere dagen/weken doen. Uiteindelijk kun je met alle mooie tekeningen een prachtige kerstslinger maken die je misschien wel in de kerstboom kunt hangen. 

 

Kerstkaartjes knutselen met strijkkralen

Met strijkkralen werken is erg goed voor de fijne motoriek, en het is ook nog is leuk. Je kunt ze ook prima gebruiken door ze op papier of karton te plakken, en dat gaan we bij dit knutselwerkje ook doen. Met strijkkralen kan je (oppas)kindje een leuke kerstboom, kerstbal of kerstman maken. Dit plak je op een kaart en hij is klaar verstuurd te worden.

 

Knutsels op een stokje

Bij dit kunstwerk heb je lange saté prikkers nodig. Maak een leuk kerstfiguur van papier en plak dit op de saté prikker, vervolgens kan je kindje een leuk toneel stukje bedenken met de poppetjes. Laat ze achter een stoel zitten en het theaterstuk opvoeren, en jij kan heerlijk op de bank ploffen met een lekker warm theetje.