Herfstvakantie uitjes in de provincie Utrecht

 

De allerlaatste week voor de herfstvakantie is aangebroken en daarom blikken wij alvast vooruit naar alle leuke uitjes die je kunt doen in de herfstvakantie. Er is genoeg te beleven in onze mooie provincie! Of op een half uurtje rijden.  In deze blog delen wij enkele unieke uitjes!

Het nationaal militair museum

Wij beginnen, voor ons, dichtbij huis met het nationaal militair museum in Soesterberg. Dit militaire museum heeft een interactieve tentoonstelling met de machtigste militaire voertuigen. Je leert hier alles over de militaire geschiedenis van Nederland. Daarnaast kunnen kinderen zich heerlijk uitleven op de stormbaan, zelf een mini-tank rijden of door de modder racen op een échte, grote half-rups. Adrealine gegarandeerd!  Als je nog tijd over hebt, is het ook een enorme aanrader om over de landingsbaan te wandelen. Een prachtig stukje natuur. 

Entree voor het museum bedraagt €7,50 voor kinderen. Voor het mini-tank rijden of een ritje in de grote half-rups betaal je extra bij een speciale kassa.

Kinderen voor kinderen in Beeld en Geluid!

“Op een onbewoond eiland, loopt niemand je voor je neus. Ja je voelt je d'r blij, want lekker leven is de leus!” Of “Hallo wereld, wereld. De wereld is van mij. Er is ruimte zat, dus kom er lekker bij.” 

Wie is er niet opgegroeid met Kinderen voor Kinderen? En ook jou kinderen kunnen nu nog steeds meezingen met de aanstekelijke hits van Kinderen voor Kinderen.  Dit jaar bestaan ze al 40 (!!!) jaar en daarom staat Beeld en Geluid geheel in het teken van Kinderen voor Kinderen. Krijg zang- of dansles van de echte coaches of doe met het hele gezin mee aan de sing-a-long. Kortom, er is genoeg te beleven! Entree bedraagt voor kinderen €9,50, dit is exclusief de speciale workshops. Hier betaal je een kleine extra bijdrage voor. 

Kinderescaperoom in Barneveld

Heb jij echte speurneuzen in huis? En is geen raadsel jullie te moeilijk? Misschien wordt het dan een keer tijd voor een kinderescaperoom!  Een uur lang los je in een kamer raadsels op en probeer je voordat de klok slaat te ontsnappen. Gegarandeerd spanning en actie voor het hele gezin. En na afloop geniet je nog lang van de enorme adrenalinekick. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en een kamer kost €89,70. 

DJ workshop voor kinderen

Is jouw kleintje op zoek naar zijn of haar innerlijke muzikant? Dan is de DJ workshop misschien wel het ideale uitje. Iedere DJ-in-de-dop krijgt een eigen dj-set om lekker op te scratchen en te mixen tijdens de les van echte DJ's. Na afloop van de workshop wordt er ook nog een mini-disco gehouden.  En voor papa's en mama's is er een heerlijk restaurant met terras om lekker te genieten van een hapje en drankje. Speciaal voor kinderen tussen de 7 en de 12 jaar en de kosten bedragen €18,00.

Circusartiest in één week

Lopen op een bal, hangen in de trapeze en jongleren. Dit kun je allemaal in één week leren bij Cirque Moustache. Iedere ochtend, voor een week lang, kunnen kinderen terecht in het circus om hun innerlijke circusartiest te ontdekken. Aan het eind van de week mag jij als ouder komen kijken wat je kleine artiest allemaal heeft geleerd. Geschikt voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar en de kosten bedragen €80,00 voor de volledige week.  

Binnenspeeltuin

Als je op zoek bent naar een middag plezier buiten de deur, dan kun je ook altijd denken aan een binnenspeeltuin. Wij hebben hier vorige week een uitgebreid artikel over geschreven met de leukste binnenspeeltuinen van de provincie Utrecht

En vergeet niet…

Dat onze oppassers ook in de herfstvakantie beschikbaar zijn om bij jou op te passen.  Zij komen met alle liefde langs om je kinderen een dag te vermaken of gaan met ze mee naar een van de bovenstaande activiteiten. Als je een oppas wilt boeken, kun je ons altijd een berichtje sturen. Wij denken graag met je mee!