Hoe werkt de screening van de oppas? 
 

Bij De Oppaslijn gaan alleen de allerbeste oppassers aan de slag. Zodat de oppas met passie en plezier de zorg voor jouw kinderen overneemt. Om dit te garanderen werken wij uitsluitend met een gescreende oppas en hebben wij met iedere oppas in ons bestand een persoonlijk en uitgebreid kennismaking- intakegesprek. Zo leren wij de oppas goed kennen, zien we of de oppas geschikt is als oppas bij De Oppaslijn en weten wij precies welke oppas bij welk gezin past.

1. Achtergrond

Als eerste bespreken we de studieachtergrond en ervaring van de oppas. Bij De Oppaslijn werken wij alleen met oppassers die minimaal 16 jaar oud zijn en minimaal één jaar oppaservaring hebben. Daarnaast geven wij de voorkeur aan oppassers die een relevante zorgopleiding volgen of hebben afgerond. De extra pedagogische kennis die zij opdoen bij hun opleiding zorgt voor een goede basiskennis tijdens het oppassen.

2. Motivatie

Wij houden van enthousiaste en gemotiveerde oppassers, daarom bespreken wij uitgebreid de motivatie van de oppas. Waarom vindt ze het oppassen leuk? Hoe omschrijft ze zichzelf als oppas? En wat vinden de oppaskinderen het leukst aan haar als oppas? Een oppas bij De Oppaslijn is altijd betrouwbaar, lief, actief en neemt haar verantwoordelijkheid. 

Onze oppassers staan erom bekend dat zij graag actief bezig zijn met de kinderen. Samen naar de speeltuin, iets bakken of op avontuur in de buurt is onze oppassers niet onbekend. 

3. Ervaring

De ervaring van de oppas bespreken wij uitgebreid in het intakegesprek. Met welke leeftijdscategorieën heeft de oppas al gewerkt? En hoeveel (jaren) ervaring heeft ze met welke leeftijd? Bij De Oppaslijn maken we een onderscheid tussen baby's, peuters en kleuters en schoolkinderen. De oppas moet bij iedere leeftijdscategorie minimaal 10 keer hebben opgepast, voordat we deze categorie meenemen in haar profiel. 

4. Babyervaring

Oppassen op een baby vraagt om extra vaardigheden, daarom besteden we extra aandacht aan deze leeftijdscategorie. We bespreken uitgebreid met de oppas welke ervaring ze heeft met baby's. Welke handelingen heeft ze al uitgevoerd? Kan ze een flesje opwarmen? Een luier verschonen? Een baby kalmeren? En heeft ze al ervaring met slaapritmes? Alleen als ze alle handelingen uitgevoerd heeft en deze kennis bezit, noteren we dat ze babyervaring heeft. Zodat jij als ouder met een gerust hart de deur uit kunt.

5. Casuïstiek bespreken

Tijdens het oppassen kan de oppas tegen lastige situaties aanlopen. Om haar reactie te testen, bespreken we deze lastige situaties ook in het kennismakingsgesprek. Wat zou de oppas bijvoorbeeld doen als haar oppaskindje valt en zijn knie bloedt? Reageert ze kalm en daadkrachtig? Of zou ze toch wel schrikken van al het bloed? Een andere casus die we vaak bespreken is het bedtijdritueel. Hoe gaat de oppas om met een oppaskindje dat steeds weer naar beneden komt en niet wil slapen? 

Deze casussen leggen we de oppas voor. Dit doen we vaak midden in het gesprek en onvoorbereid. Hierdoor zien we de primaire reactie van de oppas en zien we direct of de oppas goed zou handelen als deze situatie zich voordoet.

6. Onze samenvatting

Aan het einde van het kennismakingsgesprek schrijven wij een persoonlijke samenvatting over de oppas. Dit is onze review van de oppas. Deze samenvatting zetten wij in het profiel van de oppas, zodat jij direct kunt lezen wat voor een type oppas je voor je hebt. 

7. Reviews

Review vader Victor

De mening van andere ouders vinden wij ook heel belangrijk om te delen. Daarom zie je altijd de reviews van andere ouders op het oppasprofiel van de oppas. Na afloop van iedere oppassessie krijg je als ouder de vraag om een review achter te laten voor de oppas. Zo help je andere ouders in hun keuze voor hun perfecte oppas.

8. Video

Naast onze persoonlijke samenvatting stelt de oppas zich ook persoonlijk aan je voor in een korte video Wie is de oppas, welke ervaring heeft de oppas en wat vindt de oppas leuk om te doen met haar oppaskinderen?  Zo krijg je als ouder al een goed beeld van de oppas voordat je een boeking doet.

9. VOG

Een groot deel van onze oppassers heeft een actuele VOG voor het werken met kinderen. Heeft jouw favoriete oppas geen VOG, maar vind je dat wel belangrijk? Dan kunnen we deze voor je aanvragen tegen kostprijs. Dit kost €40,00.

10. Professionele achterwacht

Naast onze uitgebreide intake staan wij ook tijdens het oppassen klaar voor onze oppassers. Wij bieden hen ten alle tijden telefonische achterwacht en als het nodig is, komen we ook langs op de oppaslocatie. Wij staan altijd klaar voor onze oppassers en achter ons team. Dit is zowel voor de oppas als de ouders een fijne gedachte. 

Meld je gratis aan en heb altijd een geschikte oppas tot je beschikking!