Ideeën voor het leukste kinderfeestje 

 

Als je kinderen hebt, dan kom je er niet onder uit. Het vieren van kinderfeestjes en verjaardagen organiseren hoort er ook bij. Het is ieder jaar weer een hele klus om een leuk kinderfeestje te bedenken, laat staan de traktaties! Gelukkig kunnen wij jou helpen met het bedenken van leuke, originele traktaties, zie hier voor onze andere blog.

Hierbij hebben we voor jou een opsomming  van leuke ideeën voor een kinderfeestje, waaruit je zeker een leuk idee kunt vinden. Om te beginnen hebben we alles in twee categorieën verdeeld. De ideeën voor thuis of rondom huis, en de ideeën voor buitenshuis.

Ideeën voor kinderfeestje

 

Kinderfeestje ideeën voor thuis of rondom huis

 

 • Slaapfeestje organiseren: wanneer je er een beetje ruimte voor hebt is een slaapfeestje een super leuke optie. Je kan misschien niet heel veel vrienden en vriendinentjes uitnodigen maar dat hoeft ook lang niet altijd. Als het maar gezellig is! Je kunt het heel leuk maken door de woonkamer vol matrassen te leggen, lichtjes op te hangen, spelletjes erbij, en het natuurlijk lekker laat maken.
 • Make-up party (schmink feestje): heb je een paar meiden bij elkaar? Dan is een make-up of schmink kinderfeestje misschien wel een idee. Je kunt ze zelf van alles laten doen maar het kan ook erg leuk zijn om het bij de meiden te láten doen. Het kan ook gewoon een kennis zijn die goed kan make-uppen, zo ingewikkeld hoeft het echt niet te zijn!
 • Speurtocht organiseren: een leuke bezigheid voor kinderen is een speurtocht. Dit kan binnen en buiten, dat maakt niks uit. Online zijn er vast genoeg tips te vinden over hoe je een speurtocht maakt en organiseert.
 • Glittertattoo feestje: je eigen tattoos maken is leuk, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar de glitters maken het natuurlijk helemaal af. Online kun je genoeg kits kopen voor de glittertattoos, en je kunt je er zeker een hele middag mee vermaken.
 • Misdaad oplossen: houd je kind van spannende dingen? Dan is dit echt een leuke activiteit. Je hoeft gelukkig niet alles helemaal zelf te bedenken, maar je kan genoeg unsolved crimes kopen die de kinderen samen op kunnen lossen. Soms kun je ook speurtochten vinden die in het teken staan van een misdaad oplossen.
 • Themafeestje: tussen alle ideeën mogen de themafeestjes natuurlijk niet ontbreken. Je kind kan helemaal zelf het thema verzinnen en je hoeft alleen maar de aankleding te verzorgen. Je kunt echt van alles verzinnen: discofeest, prinsessen- ridders of cowboyfeest, een modeshow of een bakkersfeest.
 • Springkussen: er zijn genoeg plekken waar je voor een dagje een springkussen kunt lenen. Het is wel verstandig om er iets bij te verzinnen, zoals een spel, want een hele dag alleen maar springen houden ze niet vol.
 • Oud Hollandse middag: laat de kinderen even terug in de tijd gaan door van allerlei oud Hollandse spellen te spelen, kleding te dragen en hapjes eten.

 

Toe aan een avondje samen uit?Boek nu een oppas!

 

 

Kinderfeestje ideeën voor buitenshuis

 

Zwemfeestje
 • Zwemfeestje/discozwemmen: de meeste kinderen houden wel van zwemmen, daar kunnen ze zich zeker wel een aantal uur mee vermaken. Laat ze lekker hun eigen gang gaan en neem je kinds favoriete snacks mee, zo word het een geslaagd feestje!
 • Klimbos: een leuke activiteit om buiten te doen en nog sportief ook. Je moet alleen geen kinderen meenemen met hoogtevrees.
 • Trampoline park: een plek waar ze al hun energie kwijt kunnen is een trampolinepark. Super leuk om te doen en je kan misschien zelf ook nog wel even een sprong wagen.
 • Gymzaal afhuren: als de mogelijkheid er is, is het een super idee om een gymzaal te huren. Je kan hier diverse dingen doen zoals een toernooitje houden of standaard gymspellen spelen. Denk bijvoorbeeld aan apenkooien, trefbal of voetbal.
 • Lasergamen/karten: heb je nou iets oudere kinderen, dan zijn dit twee hele leuke opties!
 • Naar de film: is er een leuke kinderfilm in de bioscoop waar iedereen het steeds over heeft? Waarom dan niet lekker naar de bioscoop?! Een gemakkelijke optie, en je kunt erna misschien wel lekker met elkaar ergens wat eten.
 • Survivallen: heb je sportieve kinderen die graag in de natuur zijn? Dan is het erg leuk om te gaan survivallen. Je kunt een middag hebben met van allerlei leuke activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan kanoën, vlotten bouwen, handboogschieten of tokkelen.
Survival feestje