Tijd voor een kidsproof BBQ feestje

Wat een cadeautje hebben we nog gekregen hè. Een heerlijke, warme week midden in september. Dat vraagt erom om de BBQ nog één keer lekker aan te steken voor een avondje vol lekker eten en gezelligheid met het gezin. 

Toch, zijn niet alle kinderen fan van BBQ-en en daarom delen wij in deze blog lekkere kidsproof BBQ-ideeën waar zelfs de lastigste eters enthousiast van worden. Laat je dus lekker inspireren en geniet van dit heerlijke weer. 

Kip pesto pasta op een spiesje

Kip pesto pasta is een klassieker en veel kinderen vinden dit gerecht heerlijk. Wist je dat je er ook een nieuwe draai aan kunt geven door kip pesto spiezen te maken voor de BBQ? Duik eerst samen de keuken in om heerlijke zelfgemaakte pesto te maken (easy-peasy met een kleine keukenmachine), smeer vervolgens de kipstukjes rijkelijk in met jullie zelfgemaakte pesto en erna hop de BBQ op! Het volledige recept vind je hier.  Ook geeft Linda in haar blog goede tips voor overheerlijke gegrilde groentes. 

Pizza van de BBQ

Wil je eens een keer écht wat anders, wat dacht je van (mini) pizza's van de BBQ?  Koop je favoriete, verse pizza ingrediënten en heerlijke tomatensaus en creëer je eigen superpizza met een krokant korstje van de BBQ. Je kunt hiervoor kant en klaar deeg gebruiken, vers deeg (en een speciale pizzasteen) of kleine pitabroodjes.  Vooral die laatste optie is ideaal bij een BBQ. De pitabroodjes zijn lekker klein, zodat er ook nog ruimte is voor andere gerechten én een toetje. 

Dit keer geen uitgebreid recept, omdat het voor zichzelf spreekt. Houd de pitabroodjes goed in de gaten en na ongeveer 5 minuten heb je heerlijke mini-pizza's. 

Geroosterde marshmallows

Niet alleen het hoofdgerecht hoort op de BBQ thuis, ook het toetje kan prima klaargemaakt worden op de BBQ. En er is toch ook niets leukers dan marshmallows braden? Voor jou én je kinderen. Zorg dus dat je extra lange spiezen in huis hebt, rijg de marshmallows eraan en genieten maar! 

Als je op zoek bent naar een fruitige variant, dan raad ik je zeker dit recept aan van Leuke Recepten. Een zoete lekkernij van aardbei en ananas en natuurlijk marshmallow. 

Tijd om de keuken in te gaan

Wij hopen natuurljk dat je heerlijke inspiratie gevonden hebt in dit artikel voor een fantastische BBQ. Dan rest ons nu nog maar een ding: Smakelijk eten!