Leuke Moederdag cadeautjes om zelf te knutselen

 

 

Het is mei en dat betekent dat Moederdag er al weer aankomt. Moeders kun je met van alles blij maken, en al helemaal met een prachtige tekening of een mooi knutselwerkje. Wil jij iets super moois voor Moederdag knutselen, misschien wel samen met je oppas kind(eren)? Laat je dan inspireren uit alle leuke knutselideeën die we voor jou hebben verzameld. Wij zijn benieuwd wat jij gaat maken voor Moederdag. 

 

Boekenlegger

Er zijn genoeg moeders die ervan genieten om lekker te lezen, of het nou gaat om een leesboek, een tijdschrift of een kookboek, een boekenlegger kun je altijd wel gebruiken. Je kunt zelf natuurlijk een mooie tekening maken op een vel papier, maar wat je ook kunt doen is ruitjespapier gebruiken. Je kunt dan elk vakje een kleur geven, en mooie abstracte hartjes, bloemetjes en andere figuurtjes maken. Je kunt je naam erin verwerken of de naam van je moeder. Wees creatief! 

 

 

Bloemenhanger

 

Veel moeders kun je blij maken met prachtige bloemen, maar hoe leuk is het om hierbij ook je eigen bloemenhanger te maken? Deze bloemenhanger maak je van een papieren beker. Deze kun je versieren hoe je maar wilt: stiften, krijt, verf, alles is mooi! Maak aan twee kanten een gaatje in de beker en daar steek je een chenille draad door, deze kun je nog versieren met kralen. Pluk een paar leuke bloemen en taadaa! 

 

Kaarsenhouder

 

Kaarsjes maken altijd alles gezellig, zo is het ook een leuk idee om je eigen kaarsenhouder te maken. Maak een bal van afbakklei of zoutdeeg, maak met een waxinelichtje of een andere kaars een holletje in de klei. Voor het bakken kun je er al kralen in doen en na het bakken kun je het nog verven. Zo heb jij je zelfgemaakte kaarsenhouder. 

 

 

 

Sleutelhanger

 

Wat ook een superleuk idee is, is om met strijkkralen een sleutelhanger te maken. Je kan zelf iets moois maken met kralen, of bijvoorbeeld ‘mama’ verwerken in de sleutelhangers. Vergeet niet 1 kraal weg te laten zodat de ring van de sleutelhanger erdoor heen kan. Met deze sleutelhanger zal mama nooit meer haar sleutels kwijtraken. 

 

Bloemen en een prachtige bloempot

 

De bloemenhanger was al een superleuk idee, maar je kunt natuurlijk ook je eigen bloemen knutselen! Een groot voordeel is dat deze niet zullen bederven. Je kunt natuurlijk echt een mooie bloem knutselen, maar wat ook een leuk idee is, is om je hand over te trekken op stevig papier en dit als bloem te gebruiken. Gebruik een groen ijsstokje als stengel, en eventueel kun je nog een mooie bloempot versieren waar je je zelfgemaakte bloemen in doet. 

 

Ketting met een hangertje

 

Met een mooie ketting zul je je moeder zeker verassen. Met afbakklei of zoutdeeg kun je leuke vormpjes maken, bijvoorbeeld door koekvormpjes te gebruiken. Maak dit als mooie hanger en gebruik je moeder lievelingskleur als draad voor de ketting. Je kunt natuurlijk ook meerdere hangertjes maken zodat ze nog kunnen afgewisseld worden! 

 

Bloemenfotolijst

 

Als laatste is een fotolijstje erg leuk om cadeau te geven. Plak bloemblaadjes om een rond papiertje en plak hier uiteindelijk een ronde foto op. Je zou deze nog aan een hanger kunnen maken of aan een bloemenstengel.