Leukste speelgoed voor een pasgeboren baby

 

 

Na negen maanden in een warme, veilige baarmoeder, komt een kind plotseling in een immens grote buitenwereld. Alles is helemaal nieuw, dus er valt nog veel te leren. Maar hier kun je hem of haar heel goed bij helpen. Zelfs met het juiste babyspeelgoed help je een handje en maak je hem of haar een beetje wegwijs. Wij hebben het beste speelgoed op een rij gezet voor jouw pasgeboren baby.

 

 

 

Speelgoed voor nul tot een maand 

In de eerste maand kan een baby nog niks vasthouden, maar ze genieten er erg van om naar van allerlei dingen te kijken en te luisteren. Hiermee verbeter je de band tussen jou en de baby en stimuleer je taalontwikkeling. 

In de eerste maand zijn de vader en moeder het favoriete speelgoed van een baby. Hij of zij kijkt het liefst de hele dag naar je en geniet van je stem. Houd je baby lekker dichtbij, want zo ziet hij je het beste. Ook kun je dan lekker samen knuffelen, waar je baby zeker van houdt. Laat hem of haar staren naar alle onderdelen van je gezicht, en vertel ondertussen hoe je dag was of zing een liedje. Hij of zij kan je nog niet verstaan, maar het helpt wel heel goed bij de ontwikkeling. 

 

 

Je kunt je baby ook in een spiegeltje laten kijken. Je baby zal nog geen zelfbesef hebben, maar hij zal ongetwijfeld gefascineerd kijken naar zijn nieuwe vriendje. Een knuffel waar een spiegeltje in zit is dus helemaal leuk, let er wel op dat het een plastic spiegel is. 

 

 

 

Speelgoed voor een tot twee maanden

Je kleine zal nog lang niet uitgekeken zijn op je gezicht, hij gaat namelijk steeds meer details zien, maar je kunt hem wel eens een ander uitzicht geven. Een mobiel beweegt, danst en draait boven het hoofdje van je baby, en maakt vaak ook nog geluid. Zo leert hij of zij objecten beter volgen met de ogen, en zal hij nog aandachtiger in jouw ogen kijken.

 

 

Met een tot twee maanden zal je baby duidelijker op aanrakingen reageren. Strijk bijvoorbeeld eens met verschillende texturen en stoffen langs het huidje en kijk wat hij of zij leuk of lekker vindt. Je hebt ook leuke knuffels die zijn gemaakt van meerdere lapjes stof, en die dus verschillende texturen hebben. 

 

 

 

 

Speelgoed voor twee tot drie maanden

Je baby zal rond deze tijd kleuren kunnen zien. Nog niet allemaal, en het onderscheiden ervan is ook nog lastig, maar het begint te komen. Het is daarom leuk om een boekje met bijvoorbeeld dieren in de mooiste kleuren voor te lezen, en natuurlijk te laten zien. Helemaal top is het natuurlijk als de dieren in het boekje gemaakt zijn van verschillende stoffen, zodat je baby het allemaal kan voelen. Vertel bij elk dier wat het is en wat het doet, dit zal zeker bijdragen aan de taalontwikkeling van je baby. 

Ja baby wordt rond drie maanden bewust van zijn handjes en voetjes. Wat dus ook leuk is voor hem of haar is een rammelaar of een trappel piano. Dit zal op den duur de motorische vaardigheden stimuleren, en heeft een leuk muziekje tijdens het leren.