De voordelen van naschoolse opvang aan huis
 

Naschoolse opvang aan huis biedt vele voordelen voor jouw gezin. Daarom verdient volgens ons iedereen oppas. Jij verdient een oppas en jij verdient een oppas en jij ook. Jullie verdienen allemaal een oppas! 

Een vaste oppas die naschoolse opvang aan huis biedt, is een verrijking voor het leven van je kinderen én echt een verlengstuk van je gezin. 

Vandaag wil ik enkele van de belangrijkste voordelen onder de loep nemen. 

Opvang in eigen vertrouwde omgeving

Het is voor kinderen heel erg fijn om na schooltijd lekker naar huis te kunnen. Een schooldag is erg intensief en daarom kan het fijn zijn om even op je eigen, vertrouwde bank te gaan liggen na een lange schooldag. Even lekker opladen. Daarnaast weten je kinderen thuis de weg en hebben ze de vrijheid om met vriendjes af te spreken, ook als jij aan het werk bent. Een oppas aan huis lijkt het meest op het ‘normale gezinsleven’ omdat de oppas zich aanpast aan het ritme en het leven van het oppasgezin.

Flexibele opvang

Geen race tegen de klok om je kind op tijd bij de BSO op te halen, omdat deze bijna gaat sluiten. Of stress omdat je de zoveelste file inrijdt na je werk. Een oppas aan huis is flexibel en kan met je meedenken. Zo kun je met de oppas afspreken om haar boodschappen te laten doen, een gemakkelijk gerecht te laten koken of om de kinderen alvast in bad en bed te leggen als je laat thuis bent. Een oppas aan huis ontzorgt je en creëert meer rust in de drukke avondspits thuis. 

Sport en hobby's kunnen doorgaan

Het komt altijd net zo uit, dat de sport- of danslessen van je kind vallen op de dagen dat jij moet werken. Heel vervelend want ze keken hier natuurlijk al weken naar uit. Dit is geen probleem als je een oppas aan huis hebt. De oppas is vaak in het bezit van een fiets of auto en kan je kinderen naar de sportlessen brengen en eventueel ook ophalen. 

Samen met de oppas herinneringen maken

Alle aandacht voor je kinderen

Een oppas aan huis heeft tijdens het oppassen alle tijd en aandacht voor je kinderen. Omdat de oppas alleen op jouw kinderen past is er veel tijd om ieder kind persoonlijke tijd en aandacht te geven. Door bijvoorbeeld samen iets te knutselen, een spelletje te doen of gewoon even lekker te kletsen. Hierdoor krijgen je kinderen zoveel liefde en aandacht als ze nodig hebben! 

Ondersteuning op maat

Ieder kind is anders en heeft zijn eigen behoeftes. Een oppas aan huis heeft gelukkig alle tijd en ruimte om op deze individuele behoeftes in te spelen. Zo kan de oppas het ene kind helpen met huiswerk en met het andere kind oefenen met veters strikken. Door de kleinschalige opvang aan huis is er ruimte om aan ontwikkelingsdoelen te werken én om heel veel lol en plezier te hebben met je kinderen. Een win-win situatie dus. 

Opvang aan huis via De Oppaslijn

Denk jij nu ook ik wil opvang aan huis? Dan ben je bij De Oppaslijn aan het goede adres. Wij hebben al vele gezinnen geholpen aan een lieve, betrouwbare en enthousiaste vaste oppas. Ben je nog niet aangemeld bij De Oppaslijn? Meld je dan gratis aan. Of stuur ons direct een berichtje  dan helpen we je graag verder.