De Oppas betalen bij de oppaslijn


Het betalen van de oppas is altijd een dingetje.  Het is belangrijk dat de betaling voor zowel jou als de oppas zo gemakkelijk en veilig mogelijk gebeurt. Daarom vertellen wij je in deze blog graag hoe wij dat bij De Oppaslijn aanpakken. 

Wat kost de oppas?

Niet alleen de betaling is belangrijk, maar je wilt natuurlijk ook weten wat de oppas kost. Bij De Oppaslijn mogen alle oppassers hun eigen tarief bepalen. Wij adviseren ze natuurlijk wel wat een realistisch tarief is. Het is goed om te weten dat een oppas gemiddeld tussen de €6 en de €11 per uur kost. Het oppastarief is afhankelijk van hun leeftijd, ervaring en extra kwaliteiten. Daarnaast moet het oppastarief altijd het minimumloon zijn. 

 

De oppas contant betalen? 

Hoeveel kleingeld heb jij tegenwoordig nog in je portemonnee? Wij vrij weinig. Als we iets contant afrekenen, moeten we eerst naar de pinautomaat om het bedrag te pinnen. Bij de pinautomaat krijg je nooit het precieze bedrag, waardoor je thuis alsnog op zoek moet naar los slingerend kleingeld. Dit is voor ons een grote frustratie en dit wilden wij dan ook graag gemakkelijk én veilig oplossen voor onze klanten. Daarom werken wij uitsluitend met online betalen. 

Achteraf de oppas betalen

Als je bij ons een oppas boekt, hoef je bij thuiskomst geen betaling af te handelen met je oppas. Je kunt rustig de tijd nemen om het oppasmoment te evalueren en daarna kan de oppas naar huis en ontvang jij een betaalverzoek via Whatsapp. Deze kun je binnen een week betalen op een moment dat het jou goed uitkomt. Wij zorgen er vervolgens voor dat de oppassers betaald worden. 

Betaling per kwartier

Het is soms best lastig om in te schatten hoe laat je precies thuis bent. De vergadering kan uitlopen of het is net druk in het restaurant waardoor je lang op je eten moest wachten. Voordat je het weet ben je een half uur later thuis. En heb je niet genoeg geld contant om je oppas voor de extra tijd te betalen. 

Vertraging oplopen kan iedereen gebeuren en is niet erg. Om ervoor te zorgen dat je als ouder niet te veel betaalt, maar om ook te verzekeren dat onze oppassers betaald worden voor hun tijd, rekenen wij af per kwartier. 

Andersom is dit natuurlijk ook het geval! Mocht de vergadering een keer vroeg afgelopen zijn (ook eens fijn) en ben je eerder thuis, dan betaal je ook minder. 

Je betaalt bij ons voor de tijd die je gebruikt. Open eerlijk en transparant!

Ook fijn voor de oppas!

Wij leven nu in een tijd waarin we veel met pin of online betalen. Daarom horen we van steeds meer oppassers dat ze het fijn vinden om het geld direct op hun rekening gestort te krijgen. Dan hebben ze alle vrijheid om het geld te gebruiken! 

De Oppaslijn betaalt de oppassers direct uit. Als de oppassessie is afgelopen krijgen zij direct de gewerkte uren uitbetaald.