Op zoek naar een oppas in de buurt? Met deze handige tips heb jij binnen no-time je nieuwe oppas gevonden

 

Je kinderen zijn je kostbaarste bezit en daarom is het belangrijk dat ze ook goed opgevangen en verzorgd worden als jij er niet bent. Een goede vervanger vinden kan een lastige klus zijn. Want waar vindt je een oppas met de juiste ervaring, die ook nog beschikbaar is als jij een oppas zoekt? Het vinden van een oppas in de buurt hoeft niet zo moeilijk te zijn als het lijkt. In onderstaand artikel vind je genoeg handige en creatieve tips om je volgende oppas te vinden. 

In je naaste omgeving

Het liefst heb je natuurlijk een oppas die je direct kent. Iemand uit je omgeving bijvoorbeeld. Begin daarom je zoektocht naar een goede oppas altijd in je omgeving. Misschien woont er een meisje in de straat die kan oppassen? Of hebben je vrienden al grotere kinderen die kunnen oppassen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je ook nog bij collega's kijken. Misschien heeft een van hen kinderen die de leeftijd hebben om op te passen. 

Social media

Als je directe omgeving niets oplevert, kun je het ook op social media proberen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende Facebookgroepen voor ouders die op zoek zijn naar een oppas. Of je stelt je vraag op een app als Nextdoor. Je bereikt hier meteen veel mensen en vergroot daardoor je kans op een oppas. Het enige nadeel is dat je deze oppassers niet kent en daardoor niet weet of ze betrouwbaar zijn. Het is daarom belangrijk om je eerste vragen al via Facebook messenger te stellen voordat je bij je thuis afspreekt. 

Een ouderwets briefje in de supermarkt

Ken je die prikborden nog bij de supermarkten? Dit is ook een ideale plek om een oproep te plaatsen voor een oppas. Als je je e-mailadres of nummer erbij zet, kunnen ge├»nteresseerde oppassers je benaderen. Je weet dan natuurlijk niet wie erop reageert en dat kan een beetje spannend zijn. Toch, werkt dit ouderwetse prikbord nog steeds goed. Hier is het ook weer belangrijk om eerst even te bellen voordat je thuis afspreekt. 

Vanaf je bank een oppas in de buurt boeken via De Oppaslijn

Via De Oppaslijn

Als je er echt zeker van wilt zijn dat je alleen de beste oppassers hebt, dan kun je je gratis aanmelden bij De Oppaslijn. Wij helpen jou persoonlijk bij het vinden van jouw ideale oppas bij jou in de buurt. We hebben een groot bestand van betrouwbare oppassers.  De oppassers van De Oppaslijn zijn minimaal 16 jaar oud en hebben minimaal 1 jaar relevante oppaservaring. Daarnaast hebben wij met iedere oppas geselecteerd en gescreend in een persoonlijk kennismakingsgesprek. Zo kunnen wij jou direct koppelen aan de juiste oppas voor jouw gezin. Dit maatwerk heeft een enorme meerwaarde, omdat ieder kind en gezin anders is en niet iedere oppas geschikt is voor ieder gezin. De Oppaslijn is de meest persoonlijke oppascentrale en wij stoppen pas als jij tevreden bent! 

Kies de methode die bij jou past


Hoe je jouw ideale oppas vindt, hangt natuurlijk ook af van je behoeftes. Zoek je een oppas voor een incidenteel avondje uit of zoek je juist een oppas voor vaste, naschoolse opvang? Vind je het fijn om ontzorgt te worden of wil je liever een oppas die je al kent? Als je het antwoord op deze vragen weet, weet je ook welke methode het beste bij jou past.