Originele en gezonde traktaties

 

 

 

Je kind is jarig, vaak wordt er dan wel getrakteerd op school. Een zak chips of een gezond, Nederlands spiesje word al vaak getrakteerd, maar wat zijn dan andere opties? Als het aan de kinderen ligt is het vaak ongezond, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Je kunt van zo iets simpels toch iets heel leuks en origineels maken. Wij hebben voor jou de lekkerste traktaties op een rijtje gezet die ook nog origineel en een beetje gezond zijn.

 

Fruit ijsjes

 

Als je aan ijsjes denkt is het natuurlijk erg ongezond, maar je kunt met een beetje fantasie ook een erg gezond ijsje maken! Koop ijshoorntjes en jouw  kinds favoriete soorten fruit, en vul simpelweg het hoorntje met wat fruit. Om het toch nog een beetje zoet te maken kun je natuurlijk ook wat snoep in de vorm van fruit er bij doen , denk bijvoorbeeld  aan kersjes of banaantjes. 

Bananen sushi

Sushi is misschien meer iets voor wat oudere kinderen, maar je kunt er ook je eigen variatie van maken. Besmeer een pannenkoek met chocopasta en rol dit om een banaan. Klinkt misschien gek maar het is een heerlijke combinatie. Snij het in dunne plakjes en voilà, je zelfgemaakte sushi. Tip: rijg de plakjes bananen sushi om en om met aardbei aan een sateprikker, dat is erg lekker!

 

Knakworst  mummies

Je kunt zeker ook een warm hapje trakteren. Wikkel een knakworst in een draad van bladerdeeg, waardoor het net op een mummie lijkt. Om het echt af te maken plak je er nog wat oogjes op, of maak je deze zelf met fondant. 

 

Hamburger cup cakes

Niet heel gezond, maar dat hoeft natuurlijk ook niet altijd. Neem een cup cake als basis, wanneer je deze door het midden snijdt heb je de boven en onder kant van het broodje. En nu beleggen maar! Je kunt met gekleurd fondant van alles maken zoals komkommer en sla, en je kan bijvoorbeeld ook een oreo of een brownie als hamburger gebruiken. Doe een satéprikker door het midden zodat het iets stabieler word, en serveren maar!

 

 

Eierkoek monster

Voor kleine monsters die spelen en van alles eten kun je natuurlijk ook een monster maken om op te eten. Neem een eierkoek, smeer eventueel op de helft wat chocopasta, en vouw het dubbel. Neem als tong een plakje aardbei en als ogen een halve druif, en dan is je monster compleet. Je kunt eventueel nog armen maken met van alles, denk aan lange vingers of soepstengels.

 

Koekjes

Zelf koekjes maken is altijd leuk. Je kunt van allerlei gekke vormen verzinnen waaruit je een koekje kunt maken. Maak voor iedereen uit de  klas de eerste (en misschien laatste) letter uit de naam.  Doe het in geschenkfolie met een spekje of iets ander lekkers, en je hebt een leuke, lekkere, maar ook persoonlijke traktatie.

 

Luchtballon

Neem een bakje van plastic of van papier, en stop er allerlei lekkere dingen in. Dit kan echt alles zijn. Plak 4 stokjes op de hoeken, en tussen de uiteinden van de stokje een ballon. En hier heb je je gepersonaliseerde en lekkere luchtballon! Je kunt bijvoorbeeld ook van eetbaar papier een bakje maken, dan wordt het misschien nog even knutselen, maar hebben de kinderen wel de beste ervaring!