Kun je naar een pretpark in coronatijd? 
 

Twijfel jij of het slim is om een pretpark te bezoeken in coronatijd? En ben je benieuwd hoe dat gaat zijn? Wij hebben de proef op de som genomen en zijn naar avonturenpark Hellendoorn geweest met ons neefje en nichtje. In deze blog delen wij graag onze ervaring én wat je mag verwachten als je naar een pretpark gaat. Zo ben je optimaal voorbereid. 

Wat kun je verwachten?

Een bezoek aan een pretpark is nu natuurlijk heel anders dan dat we eerder gewend waren. Over het algemeen vond ik de veranderingen, voor ons al bezoeker, zeer positief.  Hieronder zal ik de grootste veranderingen voor je beschrijven.

Reserveren

Reserveren is nu verplicht als je een pretpark wilt bezoeken. Niet alleen de dag, maar ook je aankomsttijd moet je reserveren. De maximumcapaciteit van het park is nu een stuk lager dus je voorkeur dag kan snel vol raken. Houd hier rekening mee, boek liever wat verder vooruit dan op de dag zelf.  

Looproutes

In het park zijn nu looproutes gemaakt met eenrichtingsverkeer of pijlen voor de looprichting. Dit is heel duidelijk aangegeven en heeft als bijkomend voordeel dat je alle attracties ziet, zolang je de route maar volgt.  Geen gedoe meer met een kaart of zoeken welke attracties er zijn. 

Het nadeel is natuurlijk dat je soms onnodig moet omlopen om terug te komen bij een favoriete attractie te komen of om het toilet te bereiken.

Toiletgebruik

De toiletten zijn door corona ook een attractie, er wordt namelijk met een stoplicht systeem gewerkt waarbij je bij groen door mag lopen en bij rood moet wachten. Voor kinderen natuurlijk spannend om het lampje op groen te zien springen en door te mogen lopen. 

Door het gebruik van het stoplichtsysteem is het erg rustig in de toiletten en hoef je daar niet te wachten in een kleine ruimte. Dit werkte erg prettig. 

Attracties

Het belangrijkste onderdeel van het park zijn natuurlijk de attracties. Hier zal ik iets uitgebreider bij stil staan. 

Allereerst de wachtrijen. Hier wacht je nu in vakken waarbij er steeds 1,5 afstand gehouden wordt tot de andere bezoekers. Hierdoor zijn de wachtrijen wat langer of uitgebreider. In avonturenpark Hellendoorn werkte ze veel met hoge, beklede hekken om het contact onderling te verkleinen. 

Ook in de attracties wordt er rekening gehouden met voldoende afstand. Vaak mag je per huishouden wel bij elkaar, maar wordt er tussen de verschillende huishoudens ruimte gehouden. Daardoor is vaak ongeveer 60% van de attractie bruikbaar. Dit werd in Hellendoorn duidelijk aangegeven door aan de karretjes cijfers te hangen. In het karretje met een cijfer mocht je zitten. 

De veiligheidscheck was ook iets creatiever dan we gewend zijn. Om de 1,5 meter afstand te bewaren, mag de parkmedewerker niet meer zelf voelen of je beugel goed vastzit. Daarom kijken ze per karretje hoe jij zelfstandig de beugel omlaag doet en moet je zelf aan de beugel trekken om te laten zien dat deze vast zit. Dit zorgt ervoor dat de veiligheidscheck langer duurt dan normaal. 

Verder worden de attracties zeer regelmatig schoongemaakt. Na een paar rondes werd er tijd genomen om de attracties schoon te maken. 

Eetgelegenheden

In avonturenpark Hellendoorn was het grote restaurant gesloten en waren alleen de kiosken geopend. Dit betekent dat je voornamelijk buiten kon bestellen en het op kon eten op het terras. Op het terras waren de tafeltjes op ruime afstand van elkaar gezet en werd je ook actief verzocht om de tafeltjes niet te verplaatsen.  

Handen wassen

Op het park stonden op verschillende plekken waspunten waar je je handen kon wassen met zeep en afdrogen met papieren handdoekjes. Goede service als je het mij vraagt!

Dus hoe was het?

Wij hebben een hele fijne dag gehad in avonturenpark Hellendoorn. Het was heel rustig waardoor wij bij geen een attractie lang in de rij hebben gestaan. Er was genoeg ruimte om te lopen en je kon voldoende afstand houden van de mede parkbezoekers.

Wij hebben alle attracties meerdere keren kunnen doen en in verschillende attracties konden we gewoon blijven zitten voor een extra rondje. 

Het was een zeer bijzondere pretparkervaring en ik denk dat we deze niet snel weer zullen meemaken. Het voelde als een grote luxe om alle attracties rustig af te gaan en vaak wel meer dan 5 keer. 

Als je nog twijfelt zou ik je dus zeker aanraden om deze zomer een pretpark te bezoeken. Er wordt door het park goede voorzorgsmaatregelen getroffen en zo rustig zul je het niet vaak meer meemaken!