De allerleukste restaurants met speeltuin in de provincie Utrecht

 

Heb je zin om lekker te gaan uiteten of heerlijk lunchen buiten de deur, maar wil je zeker weten dat je kinderen zich ook vermaken? Reserveer dan een tafel bij een restaurant met een speeltuin. In de provincie Utrecht hebben we het geluk dat we fantastische restaurants hebben met prachtige aangrenzende speeltuinen. In deze blog delen we de 10 leukste restaurants in de provincie. Want als je kinderen het naar hun zin hebben, heb jij dat natuurlijk ook!

Soesterdal in Soesterberg

In Soesterberg gelegen aan de vliegbasis vindt je restaurant Soesterdal. Bij de eerste zonnestralen zit je heerlijk op het terras met uitzicht over je kinderen die heerlijk aan het spelen zijn in de natuurspeeltuin. De speeltuin is volledig omheind en daardoor de ideale plek om je kinderen lekker te laten uitrazen. 

Het restaurant staat op een historische plek in de Nederlandse geschiedenis. De vliegbasis in Soesterberg was namelijk de allereerste vliegbasis in Nederland. Vanaf het restaurant kijk je prachtig uit over de vliegbasis én de speeltuin. Met recht dus een restaurant met een view. 

Als je bij dit restaurant bent, vergeet dan niet om zelf even te wandelen over de vliegbasis. Of een kijkje te nemen bij het militair museum. 

'T Hoogt in Soest

Ben je op zoek naar een compleet middagje weg en houd je ervan om lekker te eten in een ongedwongen sfeer? Dan is ‘t Hoogt een echte aanrader. Restaurant ’t Hoogt ligt aan een prachtig wandelgebied en biedt voor de allerkleinsten een wandelroute langs het Kabouterpad. Weten jullie alle elf de kabouters te vinden? En kunnen jullie alle opdrachten uitvoeren die bij de kabouters horen?

Na het Kabouterpad kun jij neerstrijken op het terras en kunnen je kinderen nog lekker spelen in de aangrenzende speeltuin. Onder het genot van een lekker hapje en drankje kijk je vervolgens uit over de heide van Soest. 

Blik en burgers in Zeist

Restaurant Blik en burgers is een feestje om naar toe te gaan met je kinderen. De grote speeltuin zorgt voor uren plezier en jij kunt heerlijk vanaf het terras toekijken hoe je kinderen het naar hun zin hebben. Zak dus even wat verder onderuit en bestel een lekker drankje. Je bent hier nog wel even, want je kinderen krijg je niet zomaar mee naar huis. 

Naast de speeltuin organiseert het restaurant ook regelmatig leuke activiteiten en workshops voor de kids. Zo kun je hier dus heerlijk een zondagmiddag vertoeven met het gezin. 

Het Jagershuys in Zeist

Verscholen in de bossen van Zeist vindt je het Jagershuys een pannenkoekenrestaurant annex á la carte restaurant. Ideaal voor de ouder die even geen zin heeft in een pannenkoek. Vanuit de bossen strijk je hier heerlijk neer op het terras en kunnen je kinderen direct door naar de speeltuin. Verscholen, achter op het terrein vindt je de speeltuin. Groot genoeg om de tijd om te krijgen tot aan het eten. 

Spelen in de speeltuin

Pyramide van Austerlitz in Austerlitz

Bij de Pyramide van Austerlitz is de speeltuin en de omgeving bekender dan het restaurant. Dat is ook niet zo gek, omdat er heel veel te doen is. Zo is er natuurlijk de historische Pyramide van Austerlitz. de grote speeltuin en het mini pretpark. Allemaal op één terrein. Een ideale plek dus om met lekker weer naartoe te gaan. Je kinderen vermaken zich op de verschillende speeltoestellen en jij kunt neerstrijken op het terras bij het zelfbedieningsrestaurant. Een zeer gevarieerd menu is er niet, maar je kinderen zijn wel uren zoet hier. 

Klein Zwitserland in Driebergen

Klein Zwitserland is een gezellig familierestaurant gelegen aan de bossen van Driebergen. Daardoor is het de ideale plek om een heerlijke middag wandelen af te sluiten. Op het menu staan maar liefst 60 verschillende pannenkoeken. Buiten wacht een prachtige bosspeeltuin op de kinderen om ontdekt te worden. Alle energie die nog over was, kunnen ze hier prima kwijt. 

‘t Berghuis in Amerongen

't Berghuis is wederom zo een prachtig, klein restaurant gelegen aan het bos. Hoewel het van binnen klein is, is het van buiten juist groots aangelegd. Vanaf het terras kijk je uit over het grote grasveld met speeltuin. En dit restaurant beschikt nu ook over een heus klimpark in de bosrand. Een ideale uitvalsbasis dus voor echte avonturiers.

Wil je liever eerst wandelen? 't Berghuis biedt ook knapzakwandelingen aan. Ieder kind krijgt een knapzak mee gevuld met lekkers om samen de uitgestippelde route te wandelen. Na afloop krijg je in het restaurant ook nog een hapje en een drankje aangeboden. 

De Boerinn in Kamerik

De naam De Boerinn verraadt het natuurlijk al een beetje, maar dit is een boerderij waar voor ieder wat wils is. Zo kunnen de kinderen heerlijk spelen in de speeltuin, op bezoek gaan bij de dieren op de boerderij of het water verkennen via stapvlonders. 

Als ouder kun je het jezelf gemakkelijk maken op het terras of natuurlijk mee met je kinderen op avontuur. Want, zeg nou zelf, een bezoekje aan de dieren blijft toch voor alle leeftijden leuk? 

Loft 88 in De Bilt

Loft 88 ligt tussen De Bilt en Utrecht in langs de Utrechtseweg en is de ideale plek om lekker te gaan borrelen of eten. Buiten zit je heerlijk op het ruime terras en vanuit je ooghoek kun je je kinderen in de gaten houden terwijl zij spelen in de speeltuin of op het luchtkussen. De gemoedelijke sfeer en de heerlijke steenoven pizza's maken dit een heerlijke plek om een paar uurtjes te zitten. 

Pand Pannenkoek in Schalkwijk

We sluiten dit lijstje af met wederom een pannenkoekenrestaurant, Pand Pannenkoek. Pannenkoeken en kindvriendelijkheid zijn altijd met elkaar verbonden. Toch, is dit pannenkoekenrestaurant net een beetje anders. Je eet namelijk in een grote schuur. Wel een prachtig, verbouwde en gemoderniseerde schuur. Voor het restaurant vindt je een groot terras met een aangrenzende natuurspeeltuin. Alle zintuigen van je kinderen worden hier geprikkeld en ze kunnen lekker spelen, klauteren en klimmen op de speeltoestellen. 
 

Tijd om te kiezen!

Wat een uitgebreid aanbod hebben we in de provincie Utrecht, hè? Niets houdt je nu nog tegen om lekker samen met het gezin op pad te gaan. Ga je eerst lekker wandelen of kies je juist voor een restaurant waar je het beste kan borrelen? Er is keuze genoeg en ieder jaar komen er weer leuke restaurants met speeltuin bij in de provincie Utrecht.