Maak je eigen slinger!

 

Kan jullie kinderkamer wel een upgrade gebruiken, maar heb je geen idee wat je kunt maken? Vandaag delen wij op onze blog een hele leuke en gemakkelijke DIY om een slinger te maken voor je kinderkamer. 

Je kunt hier alle soorten papier voor gebruiken, zodat je slinger helemaal aansluit bij je kinderkamer. En het allerfijnste is dat je waarschijnlijk alle benodigdheden al in huis hebt. 

Heb jij dus behoefte aan een leuke knutselactiviteit samen met je (oppas)kinderen wat niet te veel tijd kost, maar groot resultaat geeft? Dan zou ik vooral even verder lezen!

Wat heb je nodig?

 

  • A4 knutselpapier (met een printje). Wij gebruiken die van de HEMA.
  • Knutsellijm
  • Touw
  • Schaar

Laten we beginnen

De belangrijkste stap in dit knutselproces, is het kiezen van de juiste printjes of kleuren. Wij hebben voor deze activiteit gekozen voor een leuke combinatie van printjes. Streepjes met hartjes. Maar als je kinderkamer een kleurthema heeft is het natuurlijk ook mooi om juist in dit kleurenthema te werken. Kies dus vooral de kleuren of printjes die jij of je kindje mooi vindt. 

Vouw vervolgens je papier dubbel en knip op je vouwlijn, zodat je twee halve A4-tjes overhoudt. Deze A4-tjes zijn de basis voor je vlaggenlijn. 

Pak een van de A4-tjes en vouw deze tot de helft dubbel. En maak tot de helft ook een strakke vouwlijn. 

Let goed op, het moet echt maar tot de helft zijn. 

Knip vervolgens langs de vouwlijn. Zo krijg je weer twee helften. 

Knip vervolgens vanaf de buitenkant naar het midden toe. Zo krijg je de driehoekjes die zo kenmerkend zijn voor onze vlaggenlijn. 

Tijd voor onze unieke touch voor deze vlaggenlijn

Pak een stukje restpapier en knip hier een halve cirkel uit. En kies een stukje papier met een mooie print en knip hier een driehoek uit. 

Deze leg je in het midden van je vlaggenlijn en lijm je vast met een prittstift of kinderlijm. 

Vervolgens ga je wieken knippen. Hiervoor heb je weer een stukje restpapier nodig met een mooie print en hier knip je 4 gelijke repen van. 

Vervolgens vouw je deze repen dubbel en plak je de binnenkanten vast met de lijm. 

De 4 wieken plak je in het midden van je halve rondje en om het mooi af te werken, kun je een klein rondje in het hart plaatsen van je wieken. Dan ziet niemand hoe je ze vastgemaakt hebt!

Vervolgens draai je je kunstwerk om en vouw je het bovenste randje dubbel. Hier komt het touw in. Leg het touw in de koof die je gemaakt hebt en plak hem goed vast met de lijm. Vouw vervolgens het randje van je vlag eroverheen. Zo blijft het geheel extra stevig zitten. 


Tada! Je eerste vlag is af! Je kunt er nu zelf mee verder experimenteren. Wil je bijvoorbeeld alleen maar vlaggen met molentjes? Of vind je het leuker om af te wisselen met lege vlaggen? Alles is mogelijk!