De leukste spelletjes in het bos

 

Vindt jij het ook zo heerlijk om lekker met het hele gezin naar het bos te gaan? Maar ben je op zoek naar wat extra leuke activiteiten die je in het bos kunt doen? Lees dan snel verder, want in deze blog delen we leuke spelletjes om in het bos te spelen. Zo maak je de wandeling door het bos extra leuk. En is het voor iedereen een feestje om te gaan wandelen. 

Ga op pad met onze bosbingo kaart

Sla onze bingokaart op en druk hem af voordat je naar het bos gaat. Verder heb je alleen nog een pen nodig. Eenmaal in het bos moet je goed gaan opletten, want voordat je het weet kun je al iets afstrepen op je kaart! Wie heeft als eerste zijn bingokaart vol? Papa en mama of toch écht de kleine superspeurders? Dit wordt een spannende strijd! Het is belangrijk bij deze bosbingo om zowel boven je hoofd als onder je voeten te kijken, want je kunt de afbeeldingen op de bingokaart overal vinden. Plezier gegarandeerd!

Wie heeft er als eerste zijn bingokaart vol?

Download hier je eigen bosbingo kaart!

Takkenmikado

Ken je het spel mikado nog? Dit kun je ook heel goed naspelen in het bos. Zoek allemaal takken van dezelfde grootte. Als je er ongeveer 10 hebt, ga je op zoek naar een plat stukje bos wat je als ondergrond kunt gebruiken. Houd alle takken bij elkaar en laat ze dan los. Nu is het tijd voor opperste concentratie, want wie kan er een tak optillen zonder dat de andere takken bewegen? Neem even rustig je tijd, want als de andere takken bewegen, dan ben je af! Ga jij winnen? 

Americain football

Voor dit spelletje heb je wel een beetje ruimte nodig, daarom is dit ideaal om bijvoorbeeld op de Soester Duinen te spelen. Hier heb je alle ruimte om lekker te rennen. O ja, vergeet ook geen bal mee te nemen! Die ga je nodig hebben. 

Als je eenmaal een goede, open plek gevonden hebt, maak je aan twee kanten van je speelveld een goal. Dit kan met stokken of met jassen, net wat er beschikbaar is om te gebruiken. Vervolgens maak je twee teams. Papa en mama tegen de kinderen werkt hiervoor heel goed. Kies welk team er mag beginnen, dit wordt de aanvallende partij. Het andere team wordt de verdedigende partij. 

Om het spel te starten schopt de verdedigende partij de bal het veld in. Nu is het aan de aanvallende partij om zo snel mogelijk met de bal richting het doel van de verdedigende partij te rennen. Ze mogen hierbij naar elkaar overgooien of zelf doorrennen. De verdedigende partij probeert er vervolgens tussen te komen en de bal af te pakken. Om daarna natuurlijk zo snel mogelijk naar het doel van hun tegenpartij te rennen. Lukt het hen om het doel te halen zonder dat de bal afgepakt wordt? Spannend zeg!

Stand in de mand

Nog zo een leuk balspelletje waarbij het handig is als je het op een open plek speelt. Kies iemand uit die begint. Deze persoon staat in het midden en de rest gaat er omheen staan als een cirkel. Vervolgens roept de persoon in het midden: “Stand in de mand en de bal is vóór…" en roept dan de naam van iemand uit de groep. De persoon in het midden gooit de bal heel hoog, zodat het heel moeilijk is om hem snel te pakken. Zodra de bal gegooid wordt, rent de rest van de groep weg. Behalve de persoon waarvan de naam genoemd is. Die persoon moet zo snel mogelijk de bal vangen/pakken. Als hij de bal heeft, roept hij heel hard STOP en moet de rest blijven staan met de benen wijd. Nu mag de persoon met de bal nog 3 stappen zetten en proberen om de bal door de benen te rollen van iemand anders. Als het gelukt is, is die persoon aan de beurt om de bal te gooien. 

Spelletjes in het bos zorgen voor een fantastische tijd samen

Met deze spelletjes is plezier voor het hele gezin gegarandeerd. Geniet daarom extra veel van jullie tijd samen in het bos en laat jezelf en je kinderen meteen even uit.