Tijd voor jezelf maakt je een leukere ouder!

 

Je wilt een leuke ouder zijn, een gemotiveerde werknemer, een goede partner en een leuke vriend.  Iedere dag ben je bezig om al die ballen hoog te houden. Daarbij kun je jezelf nog wel eens uit het oog verliezen. Neem jij genoeg tijd voor jezelf? Zie jij je vrienden vaak genoeg? Of doe je vaak genoeg iets leuks alleen met je partner? Tijd voor jezelf, als persoon en niet als ouder of medewerker is erg belangrijk! 

Waarom?

Je lichaam heeft rust nodig. Als je maar door blijft rennen en geen moment rust neemt, zal je lichaam vanzelf op de rem trappen. Je wordt grieperig, krijgt rare klachten zoals rugpijn of je raakt zelfs overspannen. Daarom is het belangrijk om regelmatig rust te nemen en even niets te moeten. Tijd voor jezelf. Helemaal als je een klein kindje hebt en de nachten nog onrustig zijn. 

Daarnaast moet je geest af en toe ook even opladen. Op een dag komen er heel veel indrukken, gedachten en ideeën op je af. Je geest moet de tijd krijgen om deze te verwerken. Dit doe je het beste door tijd voor jezelf te nemen. 

Voor(oor)delen

Als mens zijn we enorm streng voor onszelf. We leggen de lat erg hoog. Rust nemen staat vaak ergens onderaan, na een goede ouder zijn, de beste medewerker en de leukste partner. Als we toegeven aan onze behoefte aan rust, vinden we dat eigenlijk niet goed van onszelf. Het schuldgevoel komt al snel om de hoek kijken. Je instinct geeft aan dat jij het allerbeste voor je kind kunt zorgen en vertelt je dat je een goede ouder bent. Maar een goede ouder zorgt óók goed voor zichzelf. Alleen dan kun je de beste ouder zijn die je kindje zich kan wensen. 

Genoeg rust nemen maakt je een beste ouder, de allerbeste medewerker en de leukste partner. Als je de tijd neemt om op te laden, krijg je hernieuwde energie om er weer vol voor te gaan. Hoe vaker je voor me-time kiest, hoe fijner dat voor jou en je omgeving is. 

Hoe pak je dat aan?

Plan regelmatig een moment voor jezelf in of samen met je vrienden. Zorg dat je echt niet gestoord kunt worden door de deur uit te gaan of een oppas te regelen voor je kinderen. Eigenlijk zou je van dit momentje voor jezelf iets definitiefs moeten maken door het vast in je agenda te zetten op een vaste dag. Dit momentje is heilig en hier mag niet overheen gepland worden. Zo weet je zeker dat je altijd genoeg rust hebt. 

Wat kun je doen

Heb je even geen inspiratie dan geven wij hieronder wat tips voor je eerste me-momentje. Deze activiteiten zijn ook corona-proof!

  1. Ga lekker sporten in de buitenlucht, tuin of in een rustige kamer.
  2. Maak een mooie wandeling in de natuur, alleen of samen met je partner of vriend(in) met wat afstand.
  3. Borrel met je vrienden in de tuin op afstand
  4. Neem een lekker bad
  5. Verdwaal in een goed boek

Wil jij ook meer me-time of tijd met je partner inplannen, maar heb je geen opvang voor je kinderen? Boek dan snel een oppas. Onze oppassers staan klaar voor je!