Tips voor de kinderkamer 

 

De slaapkamer is een plek waar je je echt goed moet kunnen voelen. Het is een plek waar je je rust pakt en waar je van je eigen gezelschap kunt genieten. Het is dan ook belangrijk om je kamer voor jezelf een fijne plek te maken, doe er dus mee wat je leuk vindt en waar je blij van wordt. Voor kinderen is het niet anders. Misschien heeft een baby er nog niet zo veel aan, maar een kleuter moet zich zeker goed kunnen voelen op zijn of haar kamer. Het is dan ook super leuk om je kamer in te richten en te decoreren op je eigen manier. De mooie eigenschappen van kinderen, zoals creativiteit en expressiviteit kunnen goed worden gebruikt om de slaapkamer in te richten. Maar het kan zeker ook een valstrik zijn. De ene week willen ze een kamer met een voetbalthema en de volgende maand een kamer met een tennisthema. Sta vooral open voor alle ideeën van de kinderen zelf. Om een beetje te helpen hebben wij een aantal leuke tips verzamelt die je kunt gebruiken bij het inrichten van de kamer van je (oppas)kind, maar natuurlijk ook bij je eigen kamer!

 

Muren

 

De muren van een woning hebben een grote invloed op de sfeer en uitstraling. Dit geldt zeker ook voor de slaapkamer. Tegenwoorden kiezen veel mensen ervoor om dicht bij grijze en witgelakte muren te blijven. Maar voor de slaapkamer van je kind is het veel leuker om er een mooi kunstwerk van te maken. Een voordeel is, is dat het gemakkelijk is om een muur een andere kleur te geven. Als je kind het na een paar jaar beu is, kan er zo een nieuwe kleur op de muur komen!

Wat je tegenwoordig ook steeds meer ziet is een accentmuur. Met houten balken kun je mooie vormen op je muur krijgen, of door middel van duct-tape kan je kleuren goed met elkaar combineren in verschillende vlakken.

Eerste voorbeeld van de (kinder)kamer muur
Tweede voorbeeld van de (kinder)kamer muur

Verder is het ook leuk om een lambrisering te verven. Hierbij heeft de onderkant van de muur een andere kleur of structuur dan de bovenkant. Je kunt dit ook doen met krijt muurverf, hier kunnen de kinderen met krijtjes op tekenen. Een super leuke toevoeging aan de kinderkamer!

 

Opbergruimte 

 

De sleutel tot een georganiseerd huis is een goed opbergsysteem. In de kinderkamer is dit noodzakelijk, anders heb je dagelijks te maken met speelgoed en boeken die overal en nergens liggen. Opslagruimte kan op allerlei manieren worden gecreëerd, en het kan er nog erg mooi uitzien ook. Je hebt grote kasten, zoals kleding- en boekenkasten, maar er zijn ook talloze kleinere opbergmogelijkheden. Denk aan houten kistjes, wandplanken, rieten of metalen manden, nachtkastjes en lades of dozen onder het bed. 

 

Decoratie

 

Met decoratie kun je een kamer echt je eigen slaapkamer maken. Je kunt zelf je decoratie maken, maar je kunt ook echt ongelofelijk veel kopen, je kunt het je zo gek niet bedenken! Het handige is dat je decoratie gemakkelijk kunt verwijderen en er iets nieuws voor in de plaats kunt zetten, wanneer de interesse van je kind verandert. Denk ook zeker aan muurdecoratie!

 

Verlichting

 

Alleen een felle lamp aan het plafond is niet altijd de leukste optie. Tegenwoordig kun je van alle vormen wel een lamp vinden, die ook goed als decoratie gebruikt kan worden. Dit zijn allemaal vormen van sfeerverlichting. Denk bijvoorbeeld aan leuke lampjes aan een draad of bijvoorbeeld een lamp die allemaal leuke kleurtjes geeft. 

Een bloemnachtlampje als decoratie

 

Pinterest

Iedereen kent het denk ik wel, Pinterest is een app met miljarden foto’s over van alles en nog wat. Het is dan ook erg handig te gebruiken om er inspiratie op te doen. Dus weet je niet wat je wil, of wil je gewoon even rondkijken op zoek naar inspiratie? Dan hoef je niet meer door de Ikea te lopen maar vind je op Pintetest duizenden foto’s met de leukste kinderkamers.