VOG aanvragen via De Oppaslijn

 

Als oppas heb je een hele belangrijke functie met veel verantwoordelijkheid. Dagelijks heb jij de zorg over het kostbaarste bezit van de ouders, namelijk hun kinderen. Een recente VOG is dan een fijne, extra bevestiging dat jij de beste oppas bent voor dit gezin. 

Heb je op dit moment nog geen VOG, maar zou je deze wel graag willen hebben? En zeker weten dat het op je profiel komt te staan? Dan kun je vanaf nu via De Oppaslijn een VOG aanvragen. 

Wat is een VOG

Een VOG is een verklaring omtrent gedrag, oftewel een verklaring waaruit blijkt dat je in het verleden niet in aanraking bent gekomen met justitie of andere strafbare feiten hebt gepleegd die het onmogelijk maken om je werk als oppas uit te voeren. Deze screening wordt uitgevoerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid. 

Een VOG aanvragen via De Oppaslijn

Bij De Oppaslijn helpen we je graag bij het aanvragen van een VOG. Dit doen wij online via vognodig.nl. Deze website start het VOG aanvraagproces online. Dit scheelt jou een ritje naar het gemeentehuis. En geeft ons de mogelijkheid om jou te helpen bij de eerste stappen van je VOG aanvraag. 

Hoe werkt het?


1. Geef aan dat je een VOG wilt aanvragen via De Oppaslijn. Dit kun je op Whatsapp doen of via een mailtje naar [email protected]

2. Wij starten je VOG aanvraag en binnen 12 uur ontvang jij een bevestigingsmail van het ministerie van Justitie en Veiligheid. 

3. Je meldt je via deze mail een keer aan met je Digi-D om je identiteit te bevestigen en binnen 5 tot 8 werkdagen ontvang je je VOG thuis. 

4. Stuur een kopie van je VOG naar [email protected]

5. Je bent nu als oppas verzekerd van een recente VOG. Een veilig gevoel voor jou én de ouders. 
 

Wat kost een VOG aanvragen via De Oppaslijn?


De kosten voor de aanvraag van een VOG via De Oppaslijn, zijn hetzelfde als via het gemeenteloket. Wij helpen je alleen een handje door het proces voor je te starten. Daarvoor betaal je ons eenmalig €8. Deze kun je voldoen via een betaallinkje wat we je opsturen. 

Als wij je VOG aanvraag gestart zijn, krijg jij vervolgens van Justis (de VOG afdeling van het miniserie van Justitie en Veiligheid) een mail met een factuur die je direct kunt betalen via iDeal. Het beoordelen en afgeven van de VOG via Justis kost €33,85. 

In totaal kost het aanvragen van je VOG dus €41,85. 

Ik ben jonger dan 18 jaar, heb ik dan ook een VOG nodig?


Ook als je jonger bent dan 18 jaar kun je een VOG aanvragen via De Oppaslijn. Een VOG is voor jou en de ouders een extra bevestiging dat jij veilig en verantwoord kunt oppassen. Daarom kan het fijn zijn om een VOG aan te vragen en dit op je profiel te tonen. 
 

Ik heb al een VOG


Bij je inschrijving vragen we je altijd of je een recente VOG hebt. Je kunt hier aangeven wanneer de VOG afgegeven is. Als je VOG recent genoeg is, voegen wij deze toe aan je profiel en zien ouders dat jij in bezit bent van een VOG. 

Hoe lang is een VOG geldig bij De Oppaslijn?
 

Als oppas werk je met kinderen, een kwetsbare doelgroep, daarom hanteren wij een geldigheid van 2 jaar voor je VOG. Als je VOG ouder is dan 2 jaar, bijvoorbeeld aangevraagd bij een stage in de kinderopvang, dan wordt deze niet meer getoond op je profiel.