De voordelen van oppascentrale De oppaslijn
 

De dagen gaan razendsnel en de weken vliegen voorbij. Zorgen voor de kinderen, werken, het huishouden en tijd met je partner of vrienden. Er is dan nog maar weinig tijd over om een goede oppas te vinden. Gelukkig ben jij nu bekend met De Oppaslijn en weet jij precies wat de voordelen zijn van een oppascentrale. Wij zijn er om jou te ondersteunen en te ontzorgen rondom de opvang van jouw kinderen!

Wij nemen je werk uit handen door je alleen de allerbeste oppassers te tonen, die het beste bij jou en je gezin passen. Jij hoeft alleen nog maar te kiezen, welke oppas je het fijnst vindt. Wij geloven in kwaliteit voor een betaalbare prijs. 
In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van onze oppasbemiddeling. 

Oppas met specifieke ervaring 

“Wij matchen je alleen aan  oppassers die ervaring hebben met kinderen in de leeftijdscategorie van jouw kinderen.”

Als je bij De Oppaslijn een oppas boekt dan weet je zeker dat de oppas al oppaservaring heeft, een oppas mag namelijk alleen bij De Oppaslijn oppassen als zij minimaal een jaar oppaservaring heeft. Daarnaast houden wij in ons matchingsproces rekening met de leeftijd van jouw kinderen en de specifieke ervaring van de oppas. Als jij een baby'tje hebt, matchen wij jou alleen aan een oppas die al babyervaring heeft. Hetzelfde geldt natuurlijk voor peuters en schoolgaande kinderen. Iedere fase vraagt weer om andere oppasvaardigheden. 

Persoonlijk gescreend

“In een persoonlijk gesprek leer je iemand pas echt kennen. Daarom spreken wij alle oppassers persoonlijk. ”

Al onze oppassers worden persoonlijk gescreend door ons. Een persoonlijke screening houdt in dat wij persoonlijk in gesprek gaan met de oppas. In dit gesprek nemen we allereerst de ervaring door van de oppas. Waar heeft de oppas eerder opgepast? En waren dit veel losse gezinnen of heeft de oppas al jarenlang eenzelfde oppasgezin. We kijken ook naar de leeftijd van de kinderen waar de oppas heeft opgepast. Zijn dit vooral jonge kinderen geweest? Of heeft de oppas juist ervaring met schoolgaande kinderen? En bij babytjes kijken we ook naar wanneer de oppas heeft opgepast. Heeft ze vooral babyervaring als de baby al slaapt of heeft de oppas ook ervaring met flesjes maken of de baby in bad doen.  Deze ervaring verwerken wij vervolgens in het oppasprofiel dat jij als ouder te zien krijgt. 

Vervolgens gaan we dieper in op de motivatie van de oppas. Waarom wil de oppas graag oppassen? Is de oppas alleen op zoek naar een bijbaantje of heeft de oppas een passie voor kinderen? Wij werken uitsluitend met oppassers met een passie voor oppassen dus als dat niet duidelijk wordt uit het gesprek, komt de oppas niet in het bestand van oppascentrale De Oppaslijn. Dat is een van onze voordelen. Je weet zeker dat er bij ons oppassers werken met passie. 

Als laatste bespreken we lastige oppassituaties met de oppas om te kijken hoe de oppas daarop reageert. Hoe gaat de oppas bijvoorbeeld om met een kindje dat niet naar bed wil en steeds weer naar beneden komt? Of wat zou de oppas doen als haar oppaskindje op zijn knie valt en nu een grote, bloederige schaafwond heeft? Het zijn situaties die in de dagelijkse praktijk van een oppas voorkomen en het is dan heel belangrijk om stressbestendig te zijn en goed te reageren op de situatie. Door ze onvoorbereid deze casussen voor te leggen, zien we meteen hoe de oppas reageert. Daarnaast vragen we de oppas ook om toe te lichten wat ze zouden doen in de situaties.  We vinden het hierbij belangrijk dat de oppas rustig, empathisch en consequent is. 

Voordat jij als ouder een oppasprofiel ziet op de website is er dus een uitgebreide screening aan vooraf gegaan. We weten de ervaring van de oppas, de motivatie en hoe stressbestendig de oppas is. Alleen de meest gemotiveerde, enthousiaste en betrouwbare oppassers vind je in ons bestand. 

Deze uitgebreide screening heeft ook als voordeel dat wij alle oppassers persoonlijk kennen. Als  jij dus een specifieke oppaswens hebt, weten wij direct welke oppas hierbij past. Laatst hadden we bijvoorbeeld een ouder die graag een native Engelse oppas wilde voor haar kinderen die in het buitenland gewoond hadden, om hun Engels bij te houden. 
Deze oppas hadden we niet in ons bestand, maar we hadden wel een oppas in ons bestand die aan de University of Oxford gaat studeren. Om op deze universiteit toegelaten te worden, moet je een C1 taalniveau hebben en dus zeer goed Engels spreken én begrijpen. Deze oppas was dus de ideale match voor dit gezin. Dit is slechts een van de vele voordelen die onze oppascentrale je kan bieden. 

Één oppas voor jouw gezin


“Een oppas wordt een onderdeel van het gezin, daarom heb je via De Oppaslijn een vaste, eigen oppas.”

De eerste keer dat je een oppasaanvraag doet, krijg je alle beschikbare oppassers te zien in jouw regio. Je kunt hier rustig bekijken welke oppas bij jou past. Dit kun je doen door het oppasprofiel te bekijken. Hier vind je de ervaring van de oppas, onze samenvatting over de oppas, reviews van andere ouders én een persoonlijk filmpje van de oppas. 
Als je een oppas gevonden hebt waar je enthousiast over bent, kun je deze oppas boeken. 
Ben je na de eerste keer oppassen nog steeds enthousiast? Dan zorgen wij ervoor dat jij bij toekomstige boekingen weer deze oppas krijgt. Wij vinden het heel belangrijk dat jouw gezin een goede band kan opbouwen met de oppas. Daarom krijg je bij De Oppaslijn altijd een vaste oppas, ook als je alleen af en toe gebruik maakt van een oppas. 

De vaste oppas kent alle leuke spelletjes

Vervanging bij ziekte of vakantie
 

“Als ouder wil je de zekerheid van een oppas als jij die nodig hebt. ”

Het kan soms voorkomen dat een oppas plotseling ziek is of dat de oppas zelf op vakantie gaat. Het is dan wel fijn dat de oppassessies wel door kunnen gaan zoals jij en je gezin gewend zijn. Daarom helpen wij jullie met het zoeken naar vervanging. Wij streven ernaar om iedere ziekte en vakantie vervanging te regelen. Hiervoor maken wij gebruik van ons grote bestand aan gescreende oppassers. 

Ben jij ook overtuigd van de voordelen van oppascentrale De Oppaslijn?

Wij hopen dat de vele voordelen inmiddels duidelijk zijn. Bespaar jezelf daarom veel tijd en moeite door je opvangvraagstuk aan ons over te laten. Wij zijn er om jou te helpen. Wil jij ook een gescreende oppas met ervaring boeken? Meld je dan snel aan via onze site en plan vandaag nog je afspraak in.