Deze vragen moet je aan je nieuwe oppas stellen
 

Hé wat leuk! Je hebt een oppas gevonden waar je een klik mee hebt en nu is het tijd om kennis te maken deze nieuwe oppas. Maar welke vragen stel je aan je nieuwe oppas? En wat moet je vooral zelf niet vergeten te delen over je gezin of jullie thuissituatie?  In dit artikel geven we je tips om optimaal voorbereid te zijn op dit kennismakingsgesprek. 

Informeren en vragen

In een kennismakingsgesprek ben je natuurlijk heel benieuwd naar de oppas, maar het is ook belangrijk om informatie te delen over je gezin, jullie opvoeding en wat jullie verwachten van een oppas. Daarom is het handig om het gesprek goed voor te bereiden, zodat je niks vergeet te vragen en te delen.  Hieronder staan per categorie wat voorbeeldvragen ter inspiratie. 

Wat kun je aan de nieuwe oppas vragen? 

 • Waarom wil je graag oppassen?
 • Hoeveel jaar heb je al ervaring met oppassen?
 • Kun je wat meer vertellen over je eerdere oppaservaring/oppasadressen?
 • Wat doe je graag met je oppaskinderen?
 • Hoe zou je jezelf beschrijven als oppas?
   

Wat kun je zelf delen? 

 • Wat je verwacht van de oppas (huiswerkbegeleiding, hond uitlaten, kinderen ophalen)
 • Hoe de oppasdagen praktisch invulling moeten krijgen (sportmomenten, school ophalen, schermtijd)
 • Welke huisregels jullie hebben die belangrijk zijn voor de oppas om te weten
   

Over de kinderen

 • Waar moet de oppas rekening mee houden bij je kinderen?
 • Wat vinden ze leuk om te doen met de oppas?
 • Wat mag wel en vooral niet?

 

Download deze factsheet “Vragen nieuwe oppas” en print hem uit, zodat je hem altijd bij de hand hebt!

Ondersteuning vanuit De Oppaslijn

Bij De Oppaslijn kun je op twee manieren kennismaken. Je kunt een afspraak maken om te videobellen, maar je kunt ook de oppas bij je thuis laten langskomen. Beide manieren geven je een goed beeld van de oppas en geven je de ruimte om alles te vragen en te delen wat relevant is voor het oppassen.

Daarnaast hebben we je ook al een handje geholpen door de basisinformatie alvast voor je op een rijtje te zetten. Zo zie je op het account met welke leeftijd de oppas ervaring heeft, wat de oppas graag doet tijdens het oppassen, wat haar uurloon is en weet je al of de oppas in het bezit is van een auto of EHBO. 

Dit geeft je alvast wat houvast in het gesprek. Ben je erna enthousiast over de oppas? Dan kun je de oppas gemakkelijk boeken via De Oppaslijn. Ook voor vaste dagen. Wij ontzorgen jullie vanaf hier. Betaling kan gemakkelijk via ons, via i-Deal en mocht je vaste oppas ooit ziek zijn, dan zorgen wij voor een vervanger. 

Ook op zoek naar een gescreende oppas via De Oppaslijn? Meld je dan gratis aan

Ben je al een stapje verder? 

Heb je een oppas gevonden waarmee je een goede klik hebt? En komt de oppas langs om voor het eerst op te passen? Bekijk dan ook onze handige checklist met onderwerpen die je moet bespreken bij de eerste oppassessie