Wandeltips voor de kids

 

 

 

Het is heerlijk weer om lekker een eind te gaan wandelen, maar helaas staat niet elk kind te trappelen om een lange wandeling te maken. Om nou te gaan wandelen met een kind die om de 5 minuten de vraag ‘zijn we bijna thuis?’ stelt, is ook niet zo leuk. Dus hoe zorg je er nou voor dat je (oppas)kind plezier in het wandelen krijgt? Wij hebben voor jou de beste tips verzamelt om een rondje te wandelen met een enthousiast kind!

 

Help, mijn kind wil niet wandelen

 

Kies samen de plek

Wil je nou naar het strand, het bos of lekker naar het park? Wanneer je je (oppas)kind zelf de keuze laat maken weet je in ieder geval dat je voor hen de beste optie hebt om er wat leuks van te maken. En het is ook voor jezelf interessant omdat je misschien wel op plekken komt waar je met je eigen keuze nooit zou komen!

 

Wandelen met mijn kind

 

Vergeet de snacks niet

 

Ga in eerste instantie met een goed gevulde maag beginnen met wandelen, maar zorg er ook voor dat je voor onderweg wat snacks meeneemt voor jou en je kind. Ook is het handig als ‘omkoopmiddel’ als je kind eigenlijk niet zo’n zin heeft in het wandelen. Je kunt ook bijvoorbeeld je kind belonen met iets lekkers om de zoveel meter of stappen. Wat verder een leuk idee is, is om onderweg iets lekkers te halen, een ijsje bijvoorbeeld.

 

 

 

Verzin een uitdaging voor onderweg

 

Het concept van alleen wandelen zal een kinderhartje niet sneller laten kloppen. Maar het verzinnen van een leuke activiteit voor onderweg kan het al een stuk leuker maken en ook uitdagender. Verzin een speurtocht, een spel, of een simpele challenge. Het kan heel simpel zijn, denk bijvoorbeeld aan challenges als tel onderweg de meeste dieren, huizen of witte auto’s. Met de afleiding die een kind heeft onderweg zal hij of zij ongemerkt een heel stuk met je meelopen. 

 

Neem wielen mee

 

Een hele weg lopen is zeker niet altijd leuk, maar als het op een verharde weg is hoef je helemaal niet te lopen! Neem de loopfiets, de step, skeelers of een waveboard mee om de reis een stuk leuker te maken. Het gaat nog snel ook, en zo kan je onderweg heel wat kilometers af leggen. 

 

 

Wandel met een doel

 

Het kan voor een kind stimulerend zijn om te gaan wandelen met een doel tussendoor of op het eind. Zo kun je bijvoorbeeld naar een familielid gaan wandelen en daar een lekkere pauze houden, maar wat ook een optie is om naar een speeltuin of een restaurant te gaan wandelen. Hier kunnen ze even rustig zitten met wat lekkers, even lekker spelen, en dan kan daarna de reis weer vervolgt worden. 

 

Stapje voor stapje

 

Tot slot, hoef je natuurlijk niet in één keer een lange wandeling te maken van 10 kilometer. Begin met een klein ommetje en daarna kun je er steeds een stukje bij aan plakken. Ook is het niet nodig om altijd een lange wandeling te maken. Even lekker naar het dorp op en neer wandelen of een rondje door het park is net zo goed en kan ook heel erg leuk zijn.