Zo vermaken je kinderen zich op het strand!

 

Insmeren en insmeren, dat is erg belangrijk om te doen. Lekker zonnen en zwemmen kan namelijk goed op het strand, maar soms wil je gewoon even wat anders. Het strand is dan ook verre van saai, maar je moet er op je eigen manier wat leuks van maken er je er een tijdje kunnen vermaken. Zeker de kinderen moeten genoeg te doen hebben, je wilt tevens niet gestoord worden terwijl je onder de natuurlijke zonnebank ligt. Werk deze to do-list af die wij voor je hebben samengesteld, en je kinderen (en jij) zullen zich geen zonnige minuut meer vervelen aan de zee.

 

Hoe vermaken je kinderen zich nou op het strand?

 

 

Frisbeeën

 

Aan de kustlijn, in het water, of in het zand, je kunt overal een potje gaan frisbeeën. Het enige wat je nodig hebt is een frisbee, een enthousiaste tegenstander en een klein beetje ruimte. Zo komt je (oppas) kindje ook goed aan zijn of haar beweging!

 

Beachvolleybal

 

Ben je nou met een groep, of heb je het lef om je strandbuurkindjes te vragen mee te doen, ga dan lekker beachvolleyballen bij het dichtstbijzijnde net. Dit is natuurlijk wel voor iets oudere kinderen, maar kan zeker net zo leuk zijn. Maak teams en zorg er voor dat je wint, het winnende team krijgt namelijk een beloning!

 

Beachvolleybal

 

Zandkastelen bouwen

 

Het blijft een klassieker, maar in principe kun je het nog op elke leeftijd doen. Ga lekker zandkastelen bouwen, al helemaal voor kinderen zal het een leuke bezigheid zijn. Je kunt er ook nog een wedstrijdje van maken, wie heeft de mooiste? Of wie maakt het stevigste zandkasteel? Om het makkelijker te maken kun je wat kleine emmers mee nemen en schepjes, zo kan er een heel mooi sprookjeskasteel ontstaan!

 

Zandkastelen bouwen!

 

Vliegeren

 

Het strand is natuurlijk de ideale plek om te vliegeren, zeker hier in Nederland kan er een aardig windje staan.

 

Avondpicknick

 

Kies er voor om wat later naar het strand te gaan, om een heerlijke picknick te houden en de zon te zien onder te gaan. 

 

Avondpicknick

 

Spelletjes

 

Het is altijd tijd voor spelletjes, iedereen vindt dat toch leuk? Het is heerlijk om lekker op het strand, met wat snacks erbij, met z’n allen een spelletje te gaan doen. En super gezellig! Je kunt van alles bedenken: kaartenspellen, yahtzee of een bordspel, het kan allemaal!

 

Alleen met z'n tweetjes naar het strand?Boek nu een oppas!

 

Leesvoer

 

Neem voor jezelf je favoriete tijdschrift mee, en voor je (oppas)kind een boek waar hij of zij van houd. Als je (oppas)kindje wat jonger is, zou je hem of haar ook kunnen voorlezen! Ga tijdens het bruin bakken lekker lezen. Je hebt er tenslotte mooi de tijd voor, en het is ook nog eens goed voor je.

 

Lezen op het strand

 

Maak een schelpenketting

 

Het enige wat je mee hoeft te nemen om een prachtige schelpenketting te maken is een naald en een touwtje. Zoek de mooiste schelpen uiten prik met de naald een klein gaatje in de schelp, doe dit liever even zelf en laat de kinderen dit niet zelf doen, dat kunnen er kleine ongelukjes ontstaan, en dat wil je niet! Rijg vervolgens de schelp(en) aan het touwtje en… klaar is je schelpenketting! Je kunt ze zelfs nog gaan verven, of er leuke pareltjes bij aan de ketting doen.