Oppaswerk gezocht?

Vind jij het heerlijk om te werken met kinderen? Meld je dan nu aan als oppas en ga deze week nog aan de slag! Oppassen is de ideale, flexibele baan, omdat jij zelf bepaalt wanneer je wilt werken. Ideaal te combineren met een studie of eigen gezin.

Wat bieden wij jou?

Bepaal zelf wanneer je werkt

Je krijgt van ons automatisch een berichtje als er een boeking wordt gedaan. Jij kiest vervolgens of je kan en wil oppassen. Gemakkelijk en snel via een appje.

Bepaal je eigen uurloon

Als oppas bepaal je zelf je uurloon. Wij kunnen je hierbij natuurlijk wel wat tips geven!

Direct uitbetaald

Zodra jij de boeking hebt afgesloten, krijg je automatisch uitbetaald. Je hoeft dus niet meer te wachten totdat de ouders betaald hebben.

Werk bij de leukste gezinnen

Wij zorgen er persoonlijk voor dat je een gezin vindt dat helemaal aansluit bij jouw wensen en behoeften. Zo ga je altijd met plezier naar je oppasadres.

Alleen, maar toch in een team

Wij vinden het belangrijk om als één team te werken. Je werkt zelfstandig bij het gezin, maar daarnaast organiseren wij regelmatig leuke uitjes voor jou en de andere oppassers. Zo werk je alleen én toch samen.

Schrijf je snel in en ga aan de slag!

Ik ben minimaal 16 jaar oud en ga akkoord met de algemene voorwaarden

Laten we kennismaken!

Wij willen graag persoonlijk kennismaken met je dus plan meteen je kennismakingsafspraak met ons in als je je aanmeldt.
Wat bespreken we?
In het kennismakingsgesprek zijn we vooral erg benieuwd naar jou. Waarom vind je het oppassen zo leuk? Heb je al eerdere ervaring? En heb je al ervaring met bepaalde leeftijden, zoals bijvoorbeeld baby’s? Je hoeft je op ons kennismakingsgesprek niet voor te bereiden. Maar het is wel handig als je je ID bewijs, bankpasje en agenda meeneemt.
Video
Wij willen ouders graag laten zien hoe leuk onze oppassers zijn en hoe kan dat beter dan in een video? Daarom maken we een korte video tijdens het kennismakingsgesprek waarin jij iets over jezelf vertelt.
Kalender
Tijdens het kennismakingsgesprek vullen we meteen je beschikbaarheid in, zodat jij direct geboekt kunt worden. Denk dus alvast na over wanneer je wilt werken.

Veelgestelde vragen

Aan welke criteria moet ik voldoen om te kunnen oppassen via De Oppaslijn?

Je moet minimaal 16 jaar oud zijn en al meer dan een jaar oppaservaring hebben. Bij een jaar gaan wij ervan uit dat je al minimaal 10 keer hebt opgepast bij (verschillende) gezinnen.

Verder werken wij graag met oppassers met passie. Vindt jij het dus super leuk om op te passen en ben je daarnaast gemotiveerd en durf je je verantwoordelijkheid te nemen? Dan klink je als een goede match voor De Oppaslijn!

Hoe gaat het kennismakingsgesprek?

Het kennismakingsgesprek is het moment om elkaar beter te leren kennen. Jij kunt ons al jouw vragen stellen en wij zijn natuurlijk benieuwd naar jou.

Voorafgaand aan het kennismakingsgesprek laten we je een vragenlijst invullen. In deze vragenlijst geef je je ervaring aan, maar ook wat je leuk vindt om te doen met je oppaskinderen. Dit is de basis voor ons gesprek.

We kijken in de kennismaking naar je motivatie. Waarom vind je oppassen leuk en waarom wil je via De Oppaslijn oppassen? Verder kijken we naar je ervaring. Met welke leeftijden heb je al ervaring en welke leeftijden vind je leuk of hebben je voorkeur?

Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt het gesprek gemakkelijk inplannen na de vragenlijst.

Wanneer krijg ik mijn eerste oppasaanvraag?

Als je bij ons op kennismakingsgesprek geweest bent, vragen we je om een leuke foto aan te leveren en een korte video te maken over jezelf. In deze video stel je jezelf voor. Je vertelt wie je bent, wat je ervaring is en wat je leuk vindt om te doen als oppas.

Deze video vinden wij heel belangrijk, omdat ouders zo meteen een goed beeld krijgen van jou als persoon.

Als je de foto en de video hebt aangeleverd, zetten we je profiel op actief. Vanaf dat moment kun je aanvragen ontvangen voor boekingen. Welkom bij de gezelligste oppascentrale van Nederland!

Hoe krijg ik een oppasaanvraag?

Je krijgt van ons automatisch een berichtje als er een oppasaanvraag is waar jij de juiste ervaring voor hebt. Je kan dan zelf aangeven of je wilt oppassen.

Wanneer je accepteert, wordt je meegenomen in het overzicht naar de ouders. Zij kiezen uiteindelijk de oppas waar zij de beste klik mee voelen.

Als jij gekozen wordt, krijg je automatisch een bevestigingsbericht. Als je het niet geworden bent, laten we je dat natuurlijk ook weten!

Hoe sluit ik een oppassessie af?

Wij werken met een stopknop. Dit is een link die jij of de ouders kunnen gebruiken als de oppassessie is afgelopen. Als je op deze link klikt, wordt automatisch berekend hoe lang je hebt opgepast en wat je hebt verdiend. Dit bedrag wordt direct naar je overgemaakt.

Ben je de stoplink een keer vergeten? Dan kun je deze later alsnog gebruiken en de originele stoptijd instellen. Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons altijd een berichtje sturen.

Hoe vaak kan ik oppassen?

Dat hangt af van het aantal aanvragen in jouw werkgebied (de tijd die jij maximaal wilt reizen voor een oppasadres) en hoeveel jij beschikbaar bent. Als jij veel beschikbaar bent, is de kans groter dat je vaker geboekt wordt.

In principe kun je onbeperkt oppassen via De Oppaslijn. Maar per gezin kun je maximaal 3 dagen per week oppassen. Ook al is het 3 dagen 2 uurtjes. Dat komt omdat wij werken via de regeling dienstverlening aan huis.

Als je dus veel beschikbaar bent, kun je dus prima voor 2 verschillende gezinnen oppassen.

Ik wil graag oppassen bij een vast gezin, kan dat?

Wij krijgen zowel aanvragen voor vaste dagen als voor losse avondjes of dagjes weg. Als je op vaste dagen gaat oppassen, krijg je altijd hetzelfde gezin.

Daarnaast werken wij zoveel mogelijk met vaste gezinnen voor iedere oppas. Ook als je af en toe in de avond oppast. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij echt een band kunt opbouwen met de kinderen. Als jij en de ouders allebei tevreden zijn, wordt jij dus altijd als eerste gevraagd, als dit gezin een nieuwe oppasaanvraag indient.

Ik wil graag op vaste dagen oppassen, kan dat?

Ja, we hebben ook verschillende aanvragen voor vaste dagen. Het gaat dan vooral om naschoolse opvang. Dit is voor studenten de ideale bijbaan, omdat je 's ochtends naar college kunt of kunt studeren en 's middags dan gaat oppassen en wat bijverdient.

Daarnaast hebben we ook aanvragen voor de gehele dag. Het ligt er dus net aan wat in jouw agenda past.

Mag ik ook buiten De Oppaslijn oppassen bij gezinnen die ik via jullie ken?

Wij doen heel erg ons best om het voor jou als oppas zo gemakkelijk mogelijk te maken. We zorgen dat je leuke oppasadressen hebt om op te passen en we organiseren regelmatig leuke uitjes voor jou en andere oppassers.

Daarom is het niet de bedoeling dat jij gaat oppassen bij de gezinnen die je via De Oppaslijn gevonden hebt, zonder dat wij je afspraak gepland hebben. Als wij erachter komen dat je dit wel doet, wordt je verwijderd uit ons bestand en krijg je een boete van €250,-.

Mochten ouders je benaderen om buiten De Oppaslijn om op te passen dan kun je dit altijd aan ons aangeven en nemen wij contact op met de ouders.

Wat wordt mijn uurtarief?

Je bepaalt je eigen uurloon bij De Oppaslijn. Wel geven we je advies over een goed oppastarief, zodat je het vaakst geboekt wordt. Je wilt natuurlijk toch zoveel mogelijk oppassen.

Wanneer en hoe krijg ik uitbetaald?

Je krijgt van ons direct uitbetaald. Als jij of de ouder op de stopknop klikt en de oppassessie afrondt, wordt het geld direct overgemaakt. Het is per bank afhankelijk hoe snel je het dan op je rekening hebt staan.

De ouders ontvangen een betaalverzoek van De Oppaslijn na afloop. Je kunt dus na het oppassen direct naar huis en hoef je je niet druk te maken over de betaling.

Krijg ik een loonstrook voor mijn oppasuren?

Nee, je krijgt geen loonstrook, omdat je niet in dienst bent bij De Oppaslijn. Wij werken wel via de regeling dienstverlening aan huis. Dat betekent dat je aan het einde van het jaar je gewerkte uren moet opgeven bij je belastingaangifte. Je oppasuren vallen dan onder het kopje ‘inkomsten uit overige werkzaamheden’. Je krijgt aan het eind van het jaar van ons een uitgebreid overzicht met je gewerkte uren en waar nodig helpen we je met de aangifte.