Privacy- en cookieverklaring

Versie: 31 april 2021

De Oppaslijn vind jouw privacy belangrijk en gaat op een zorgvuldige wijze om met jouw persoonsgegevens.

In deze privacy- en cookieverklaring kun je lezen welke persoonsgegevens De Oppaslijn verwerkt van websitebezoekers, oppassers en gezinnen.

Je bent trouwens niet verplicht om jouw persoonsgegevens aan De Oppaslijn te verstrekken. De Oppaslijn zal er alles aan doen om de verwerking van persoonsgegevens zoveel mogelijk te beperken. Wel is het zo dat wij (een deel van) onze diensten helaas niet kunnen aanbieden wanneer jij geen gegevens aan ons wilt verstrekken.

01. Over De Oppaslijn

Wij zijn De Oppaslijn, de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking van websitebezoekers, oppassers en gezinnen.

De Oppaslijn is een Vennootschap onder Firma en staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder het nummer 77042190. Het vestigingsadres van de Oppaslijn is Gemini 203, 3769 KT te Soesterberg.

Als je vragen of opmerkingen hebt over deze privacy- en cookieverklaring of de verwerking van jouw gegevens, kun je op de volgende manieren contact met ons opnemen:

E-mail: [email protected]

Telefoon: +31 97010255594

Via de ouderwetse post: Gemini 203, 3769 KT te Soesterberg

02. Welke gegevens verzamelen wij en waarom

Oppassers

Voordat jij als oppasser gebruik kunt maken van het platform en door gezinnen geboekt kan worden, dien jij een aantal gegevens aan De Oppaslijn te verstrekken. Wij verwerken jouw gegevens zodat jij je kan aanmelden als oppasser, om een intakegesprek met je in te kunnen plannen, om je te kunnen koppelen aan gezinnen, om op jouw vragen en verzoeken te kunnen reageren, om jouw vergoeding te kunnen uitbetalen en in zijn algemeenheid om contact met je te kunnen opnemen, indien dit van belang is voor de uitvoering van onze dienstverlening. Zonder jouw gegevens is het niet mogelijk om je succesvol te matchen met gezinnen en kan je niet gebruikmaken van onze diensten. De grondslag voor de verzameling van jouw gegevens is dan ook het aangaan en uitvoeren van de gebruiksovereenkomst.

Je begrijpt dat wanneer jij de intake succesvol hebt doorlopen, wij jouw gegevens kunnen doorsturen aan gezinnen die wellicht geïnteresseerd zouden zijn in jou als oppasser. De Oppaslijn toont jouw gebruikersprofielgegevens (zoals een foto en persoonlijke video, een omschrijving van jouzelf en je laatste ontvangen recensie) wanneer jouw profiel goed aansluit bij een boekingsverzoek van een gezin. Je ontvangt trouwens van De Oppaslijn ook gegevens van het gezin waar jij gaat oppassen. Zo sturen wij je een automatische melding om je te herinneren aan de oppasafspraak en een Google Maps link voor de route naar het oppasadres.

Een belangrijk onderdeel van ons platform is de mogelijkheid voor gezinnen om een beoordeling achter te laten na de voltooiing van een oppasafspraak. Wanneer een gezin jou beoordeelt, wordt dit meegenomen in jouw profiel, zodat andere gezinnen een betere keuze kunnen maken wanneer ze op zoek zijn naar een oppasser. Wij publiceren jouw naam, foto, leeftijd, oppaservaring, beoordeling en een korte omschrijving van jezelf op ons platform. Deze gegevensverwerking valt onder het uitvoeren van de overeenkomst.

Wij maken gebruik van WhatsApp Business om onze diensten te kunnen aanbieden. Zo verlopen oppas-aanvragen via WhatsApp. Wij bieden oppassers en gezinnen daarnaast de mogelijkheid om direct met elkaar te kunnen communiceren via de OppasChat. De berichten worden versleuteld opgeslagen. Deze (extra) service maakt deel uit van het door ons gefaciliteerde platform en wordt aangeboden via de chatdienst WhatsApp. De grondslag waaronder wij deze gegevens verwerken is het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten.

Wij hebben helaas geen invloed op de wijze waarop WhatsApp omgaat met jouw persoonsgegevens. Wij adviseren je dan ook om geen privacygevoelige gegevens te delen via WhatsApp en onze OppasChat. Het is daarnaast goed om te weten dat WhatsApp gevestigd is in Ierland en onderdeel is van het Amerikaanse bedrijf Facebook. WhatsApp LLC stelt end-to-end versleuteling en privacy- en andere veiligheidsmaatregelen ingebouwd te hebben in WhatsApp. Het privacybeleid van WhatsApp kan je hier lezen. In principe bekijken wij de berichten die via de OppasChat worden gestuurd, niet. Enkel bij een vermoeden dat je ons platform probeert te omzeilen en / of jij je niet aan onze voorwaarden en regels houdt, kunnen wij ertoe besluiten de inhoud van de communicatie in te zien, op basis van ons gerechtvaardigde belang om fraude en het overschrijden van onze voorwaarden tegen te gaan.

Het is mogelijk dat jij commerciële marketingberichten van ons ontvangt (een nieuwsbrief bijvoorbeeld, die verband houdt met de diensten die jij bij ons hebt afgenomen). Wij hebben namelijk een gerechtvaardigd commercieel belang om directe marketing-berichten te sturen. Dit soort marketing-berichten sturen wij trouwens niet indien je hiertegen bezwaar hebt gemaakt. Elke e-mail bevat bovendien altijd een afmeldlink (dit is een standaard feature van onze maildienstverlener MailChimp).

In het geval de opdracht arbeidsbemiddeling inhoudt zijn wij wettelijk verplicht om jouw identiteit te controleren. Wij vernietigen een kopie vervolgens na 4 weken. Je kan gebruikmaken van de Kopie ID-app van de Rijksoverheid.

Wij kunnen de volgende gegevens verzamelen van oppassers die gebruik willen maken van De Oppaslijn:

✓ NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats)

✓ Geboortedatum en plaats

✓ Geslacht en leeftijd

✓ E-mailadres

✓ Telefoonnummer

✓ Gewenst uurtarief

✓ Bank- en betalingsgegevens

✓ Beschikbaarheid

✓ ID-kaart nummer of paspoort

Jij hebt daarnaast de mogelijkheid om de volgende informatie vrijwillig te verstrekken:

✓ Een foto voor jouw profiel

✓ Een persoonlijke video voor jouw profiel

✓ Jouw oppaservaring

✓ Of je in het bezit bent van een EHBO diploma

✓ Informatie over beschikbare vervoermiddelen en gewenste reistijd

✓ Wat je hobby's zijn

✓ Of je ook huishoudelijke klusjes wilt gaan doen

✓ Andere informatie die je vrijwillig verstrekt

Gezinnen

De persoonsgegevens die wij van gezinnen verzamelen, worden in de meeste gevallen onder de grondslag “overeenkomst” verwerkt. Wij hebben namelijk een aantal gegevens nodig, om een gebruiksovereenkomst met je te kunnen aangaan en deze te kunnen uitvoeren. Voor het gebruik van ons platform moet jij je eerst aanmelden. Vervolgens wordt je gevraagd om aanvullende informatie te verstrekken, zodat wij een goede match kunnen maken tussen jou en een oppasser. Wij gebruiken jouw gegevens natuurlijk ook om contact met je te kunnen opnemen over (een verandering in) onze dienstverlening, de oppasser te informeren over de boeking, te reageren op een vraag, verzoek, of klacht (bijvoorbeeld via onze achterwacht) en om je op de hoogte te houden over onze service(s). Het is mogelijk dat jij commerciële marketingberichten van ons ontvangt (een nieuwsbrief bijvoorbeeld, die verband houdt met de diensten die jij bij ons hebt afgenomen). Wij hebben namelijk een gerechtvaardigd commercieel belang om directe marketing-berichten te sturen. Deze sturen wij niet op indien je hiertegen bezwaar hebt gemaakt. Elke e-mail bevat trouwens altijd een afmeldlink (dit is een standaard feature van onze maildienstverlener MailChimp).

De Oppaslijn wikkelt ook de betaling voor de afgenomen oppasdiensten af. Wij verwerken dan ook jouw bankgegevens.

Wij maken gebruik van WhatsApp om onze diensten te kunnen aanbieden. Zo verlopen boekingsverzoeken via WhatsApp. Wij bieden oppassers en gezinnen daarnaast de mogelijkheid om direct met elkaar te kunnen communiceren via de OppasChat. De berichten worden versleuteld opgeslagen. Deze service maakt deel uit van het door ons gefaciliteerde platform en wordt aangeboden via de chatdienst WhatsApp. De grondslag waaronder wij deze gegevens verwerken is het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten.

Wij hebben helaas geen invloed op de wijze waarop WhatsApp omgaat met jouw persoonsgegevens. Wij adviseren je dan ook om geen privacygevoelige gegevens te delen via WhatsApp en onze OppasChat. Het is daarnaast goed om te weten dat WhatsApp gevestigd is in Ierland en onderdeel is van het Amerikaanse bedrijf Facebook. WhatsApp LLC stelt end-to-end versleuteling en privacy- en andere veiligheidsmaatregelen ingebouwd te hebben in WhatsApp. Het privacybeleid van WhatsApp kan je hier lezen. In principe bekijken wij de berichten die via de OppasChat worden gestuurd, niet. Enkel bij een vermoeden dat je ons platform probeert te omzeilen en / of jij je niet aan onze voorwaarden en regels houdt, kunnen wij ertoe besluiten de inhoud van de communicatie in te zien, op basis van ons gerechtvaardigde belang om fraude en het overschrijden van onze voorwaarden tegen te gaan.

Wij kunnen je per e-mail vragen om een review achter te laten op TrustPilot. Wanneer je toestemming geeft om een review achter te laten via TrustPilot, delen wij met TrustPilot jouw e-mailadres, zodat zij je kunnen identificeren en contacteren. TrustPilot toont jouw naam en review op de website. Uiteraard kan je ook zonder uitnodiging een review achter laten. Jouw review kunnen we ook tonen op onze website. In principe laten wij deze informatie staan totdat wij dit verwijderen van de website, of wanneer jij hebt aangegeven jouw gegevens te willen laten verwijderen. Lees hier de privacyverklaring van TrustPilot. Beoordeel je een oppasser? Dan wordt jouw beoordeling op het profiel van de oppasser getoond, met jouw voornaam erbij. Omdat de beoordelingen van oppassers een essentieel oordeel vormen van ons platform, is de grondslag voor deze verwerking het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten.

Wij kunnen de volgende gegevens verzamelen van gezinnen die zich aanmelden op onze website:

✓ NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats)

✓ E-mailadres

✓ Telefoonnummer

✓ Bank- en betalingsgegevens

✓ Informatie over de gezinssamenstelling

✓ Huisdieren

✓ Eventuele gegevens die optioneel kunnen worden achtergelaten

Websitebezoekers, algemeen

Een gebruiksvriendelijke website, het analyseren van de website, marketing

Bij een bezoek aan deze website, worden cookies geplaatst door ons, of een derde partij. Dit doen we, omdat wij een gebruiksvriendelijke website willen aanbieden. Ook willen we graag bekijken hoe onze website wordt gebruikt en kunnen we voor marketingdoeleinden cookies plaatsen. Wij verwerken de informatie die wij via cookies verkrijgen, op basis van jouw toestemming (tenzij het noodzakelijke cookies betreffen). Verderop in deze privacy- en cookieverklaring onder het kopje “Cookies” vertellen wij je welke cookies wij gebruiken, waarom we dit doen en wanneer deze cookies worden verwijderd.

Contact

Neem je contact met ons op? Dan verwerken wij natuurlijk de gegevens die we van jou hebben ontvangen, zodat wij kunnen reageren op jouw bericht. Deze gegevens verwerken wij onder de grondslag overeenkomst, wanneer de vraag, verzoek of klacht betrekking heeft op onze dienstverlening. In alle overige situaties verwerken wij de gegevens op basis van ons gerechtvaardigd belang om te kunnen reageren op jouw bericht.

Wij kunnen de volgende gegevens verzamelen van websitebezoekers:

✓ Algemene bezoekgegevens, wanneer jij gebruikmaakt van ons website (het IP-adres bijvoorbeeld)

✓ Gegevens die jij met ons deelt, wanneer je contact opneemt

03. Social media buttons en websites van derden

Op onze website staan social media buttons van Facebook, Instagram en mogelijke andere links naar websites van derden. Als jij op een social media button klikt, kunnen er cookies worden geplaatst. Het privacyreglement van het specifieke platform is op deze link van toepassing en niet deze privacy- en cookieverklaring. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een veilige manier met jouw gegevens omgaan. We raden je daarom altijd aan om eerst de privacyverklaringen van derde partijen te lezen, voordat je op een link of button klikt. De privacyverklaringen van Facebook, Instagram en WhatsApp kan jij hier lezen:

04. Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?

Jouw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is om de doelen zoals hierboven omschreven, te verwezenlijken. Uiteraard kunnen wij persoonsgegevens langer bewaren op grond van een (wettelijke) verplichting en rekening houdend met eventuele verjaringstermijnen. Wij zorgen ervoor dat alle onnodige informatie wordt verwijderd van de (interne) computersystemen.

05. Doorgifte gegevens aan derden

Wij verkopen geen gegevens aan derden, maar wij kunnen wel gegevens doorgeven. Zo kunnen wij gegevens doorgeven aan derden in het kader van onze overeenkomst, indien wij hiertoe verplicht worden, bijvoorbeeld door een gerechtelijke bevel of vonnis, wanneer wij hiervoor een gerechtvaardigd belang hebben of wanneer jij hiertoe jouw uitdrukkelijke toestemming hebt gegeven.

Wij kunnen jouw gegevens doorgeven aan de volgende ontvangers, waaronder onze verwerkers:

✓ Hosting van de website

✓ IT-leveranciers en dienstverleners

✓ MailChimp

✓ TrustPilot

✓ Cookie leveranciers

✓ Boekhouder voor de financiële administratie

✓ Mailservers

✓ Software voor beeldbellen

✓ WhatsApp

✓ Betalingsdienstverleners

✓ Telefoondiensten

✓ Oppassers, respectievelijk gezinnen

Met (sub)verwerkers sluiten wij een (verwerkers)overeenkomst. Jouw persoonsgegevens kunnen worden doorgegeven of opgeslagen buiten Nederland. Dit doen we alleen als er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van jouw persoonsgegevens (een modelovereenkomst met aanvullende waarborgen bijvoorbeeld).

Update over het ongeldig verklaren van het EU-VS Privacy Shield: wij zijn bekend met de uitspraak van het Europees Hof van Justitie (Schrems II). Wij maken gebruik van enkele Amerikaanse dienstverleners, en zijn momenteel aan het bekijken wat de implicaties van de uitspraak in dit verband zijn. Daarnaast houden we de berichtgeving hierover natuurlijk goed in de gaten.

06. De beveiliging van jouw gegevens

De Oppaslijn wil natuurlijk voorkomen dat jouw gegevens in verkeerde handen vallen. Daarom hebben we passende beveiligingsmaatregelen genomen om misbruik van en ongeoorloofde toegang tot jouw persoonsgegevens te voorkomen, zoals een beveiligde verbinding door middel van Transport Layer Security van het platform. Deze maatregelen worden trouwens regelmatig bekeken en geactualiseerd.

Je dient je ervan bewust te zijn dat je zelf verantwoordelijk bent voor de beveiliging van jouw apparatuur en van jouw eigen internetverbinding, en dat deze nooit 100% veilig zijn. De verzending van persoonsgegevens via internet geschiedt dan ook op eigen risico.

07. Jouw rechten

Jij blijft de baas over jouw gegevens. Je kunt op elk gewenst moment gebruik maken van de volgende rechten:

○ recht op inzage in de persoonsgegevens die wij van jou verwerken;

○ recht op rectificatie en aanvulling van je persoonsgegevens;

○ recht op verwijdering van je persoonsgegevens;

○ recht op beperking van je persoonsgegevens;

○ recht van bezwaar;

○ recht om jouw toestemming in te trekken (op elk gewenst moment);

○ recht op overdracht van je gegevens, als dit technisch haalbaar is.

Als je gebruik wilt maken van jouw rechten, kan je een e-mail sturen naar [email protected] of schriftelijk contact opnemen. Om te voorkomen dat een onbevoegde toegang krijgt tot jouw gegevens, kan De Oppaslijn jouw identiteit controleren.

08. Cookies

Ook deze website maakt gebruik van cookies. Met cookies bedoelen we trouwens ook soortgelijke technieken, zoals scripts en pixels. Een cookie is een klein bestandje dat door onze website wordt meegestuurd en die jouw browser vervolgens opslaat op jouw computer of mobiele apparaat. Door het plaatsen van de cookie kan de website jouw acties of voorkeuren in de loop van de tijd "onthouden". Sommige cookies worden verwijderd nadat de browser is afgesloten (sessie cookies), terwijl andere cookies op jouw computer of mobiele apparaat blijven opgeslagen voor de periode die is ingesteld in de cookie (permanente cookies). Sommige cookies worden door deze website geplaatst, terwijl andere door derden worden geplaatst (dit zijn third party cookies). De Oppaslijn heeft geen volledige controle over de cookies die deze derde partijen gebruiken, dus wij adviseren je om de privacy- en cookieverklaringen van deze derde partijen te lezen.

Door gebruik te maken van cookies, zorgen we ervoor dat deze website naar behoren functioneert, zodat je een optimale gebruikerservaring krijgt. Ook kunnen wij zo beter begrijpen hoe onze website wordt gebruikt en wat we kunnen doen om de website te verbeteren. Daarnaast gebruiken wij cookies voor marketingdoeleinden, zoals retargeting. Tegen deze vorm van profilering kun je altijd bezwaar maken. Noodzakelijke cookies mogen wij plaatsen zonder jouw toestemming. Voor het plaatsen van analytische en tracking cookies vragen wij altijd om jouw toestemming.

Deze website gebruikt strikt noodzakelijke cookies die essentieel zijn voor de werking van de site.

Analytische / marketing cookies.

Google Analytics. Wij maken gebruik van Google Analytics. Deze service wordt aangeboden door het Amerikaanse bedrijf Google. Door gebruik te maken van deze service kunnen wij het verkeer op onze website volgen en rapporten maken. Google Analytics verzamelt onder andere jouw IP-adres, het aantal gebruikers en sessies, locatiegegevens, informatie over je apparaat, browser en sessieduur. De cookies worden maximaal twee jaar bewaard. Als je hier meer over wilt weten, kun je de privacyverklaring van Google Analytics lezen.

Facebook pixel. Wij hebben een facebook pixel geplaatst op onze website. Deze tracking pixel is een stukje code waarmee wij de doelgroepen voor onze advertentiecampagnes kunnen meten, optimaliseren en ontwikkelen. Als jij onze website bezoekt en een actie uitvoert, dan onthoudt de pixel dit. Met deze informatie kunnen er gerichte advertenties worden getoond (retargeting). Dit soort gegevens worden trouwens opgeslagen en verwerkt door Facebook. Lees hier de privacyverklaring van Facebook. De cookies fr en _fbp verlopen na 3 maanden.

Bekijk hier hoe je Facebook advertenties kan blokkeren of verbergen.

09. Cookies verwijderen en opt-out

Cookies hebben een eigen vervaltermijn. Cookies worden meestal dus vanzelf verwijderd. Wil je cookies voor de vervaldatum gaan verwijderen? Dan kan je jouw browser instellen om cookies te weigeren en je kan daarnaast cookies verwijderen wanneer je maar wilt. Meestal kan dit worden gedaan via de 'voorkeuren' van jouw browser. De 'help'-sectie van een browser kan je naar de juiste plek leiden waar je de cookies kunt uitschakelen. Maar let op: als je cookies wist kan je bepaalde opgeslagen informatie verliezen (zoals inloggegevens). Het weigeren of verwijderen van cookies kan er ook voor zorgen dat sommige functies niet meer goed werken op deze website. Wil je graag een stappenplan volgen om cookies te verwijderen? Klik dan hier .

Wil je liever niet dat Google Analytics jouw gegevens gebruikt? Maak dan gebruik van de opt-out regeling door hier te klikken.

10. Klacht indienen

Natuurlijk helpen wij je graag verder indien jij vragen of klachten hebt over de verwerking van jouw gegevens. Je hebt het recht om bij de Autoriteit Persoonsgegevens een klacht in te dienen tegen ons met betrekking tot de verwerking van jouw persoonsgegevens. Klik hier om een klacht in te dienen.

11. Wijzigingen

Deze privacy- en cookieverklaring kan van tijd tot tijd gewijzigd worden. De meest actuele versie is te allen tijde in te zien op deze website.